Kategorigrupper

Kategorigrupper-vinduet er delt inn i to deler. Den venstre delen av vinduet inneholder en liste over kategorigrupper.

• Legg til – Klikk for å lage en ny kategorigruppe.
  • Redigere – Klikk for å redigere en eksisterende kategorigruppe.
  • Fjern – Velg og klikk hvis du vil fjerne en eksisterende kategorigruppe fra listen over kategorigrupper.

Den høyre delen av vinduet inneholder en liste over kategorier og underkategorier. Velg en kategori i kategorilisten for å vise underkategoriene. Hver gruppe inneholder voksne og/eller generelt upassende underkategorier, samt kategorier som anses som akseptable. Når du åpner kategorigruppevinduet og klikker på den første gruppen, kan du legge til eller fjerne kategorier/underkategorier fra listen over passende grupper (for eksempel vold eller våpen). Nettsider med upassende innhold kan blokkeres, og brukere kan bli informert når de åpner en blokkert nettside.

Merk av i avmerkingsboksen for å fjerne en underkategori som tilhører en spesifikk gruppe.

CONFIG_PARENTAL_GROUP_EDIT_DLG

Her er noen eksempler på kategorier som brukere kanskje ikke er kjent med:

• Diverse – Vanligvis private (lokale) IP-adresser slik som intranet, 192.168.0.0/16, osv. Når du får en 403- eller 404-feilkode, vil også nettsiden passe inn under denne kategorien.
  • Ikke løst – Denne kategorien inkluderer nettsider som ikke løses på grunn av en feil ved tilkobling til databasemotoren for Nettkontroll.
  • Ikke kategorisert – Ukjente nettsteder som ennå ikke er i databasen for Nettkontroll.
  • Proxier – Nettsider slik som anonymiseringsnettsider, omadresseringsnettsider eller offentlige proxy-servere kan brukes til å få (anonym) tilgang til nettsider som vanligvis blokkeres av Nettkontroll-filteret.
  • Fildeling – Disse nettsidene inneholder store mengder data, som bilder, filmer eller e-bøker. Det finnes en risiko for at disse sidene inneholder potensielt støtende eller voksent innhold.

note

Du kan rapportere feil kategorisering av en nettadresse.

note

En underkategori kan tilhøre hvilken som helst gruppe. Noen underkategorier er ikke inkludert i forhåndsdefinerte grupper (for eksempel Spill). Legg dem til i ønsket gruppe for å matche dem med ønsket underkategori med nettkontrollfilteret.