Hvordan opprette en ny oppgave i Planlegger

For å opprette en ny oppgave i Verktøy > Planlegger, Klikker du Legg til oppgave eller høyreklikker og velger Legg til fra hurtigmenyen. Fem typer planlagte oppgaver er tilgjengelig:

• Kjør eksternt program – Planlegger utførelsen av et eksternt program.
  • Vedlikehold av logg – Loggfiler inneholder også rester av slettede poster. Denne oppgaven optimerer poster i loggfiler regelmessig for å arbeide effektivt.
  • Filkontroll ved systemstart – Kontrollerer filer som har lov til å kjøre ved systemstart eller pålogging.
  • Opprett avbildning av datamaskinstatus– Oppretter datamaskinavbildningen ESET SysInspector– samler detaljert informasjon om systemkomponenter (f.eks. drivere, programmer) og vurderer risikonivået for hver komponent.
  • Datamaskinskanning ved forespørsel – Utfører en datamaskinskanning av filene og mappene på datamaskinen din.
  • Oppdater – Planlegger en oppdateringsoppgave ved å oppdatere moduler.

Fordi Oppdatering er en av de mest brukte planlagte oppgavene, vil vi forklare hvordan du legger til en ny oppdateringsoppgave nedenfor:

Velg Oppdater i rullegardinmenyen Planlagt oppgave. Skriv inn navnet på oppgaven i feltet Oppgavenavn og klikk Neste. Velg hvor ofte oppgaven skal utføres. Følgende alternativer er tilgjengelige: Én gang, Gjentatte ganger, Daglig, Ukentlig og Utløst av handling. Velg Hopp over oppgave hvis datamaskinen kjører på batteri for å begrense systemressursene mens en laptop kjører på batteristrøm. Oppgaven vil kjøre på datoen og klokkeslettet som er angitt i Oppgaveutførelse-feltene. Deretter definerer du hva som skal skje hvis oppgaven ikke kan utføres eller fullføres til planlagt tid. Følgende alternativer er tilgjengelige:

• På neste planlagte tidspunkt
  • Så snart som mulig
  • Umiddelbart, hvis tiden fra forrige utførelse overskrider en angitt verdi (intervallet kan defineres ved bruk av rulleboksen Tid fra siste utførelse)

I neste trinn vises et sammendragsvindu med informasjon om den gjeldende planlagte oppgaven. Klikk Fullfør når du er ferdig med endringene.

Et dialogvindu vises, der du kan velge profilene som skal brukes for den planlagte oppgaven. Her kan du angi en primær og alternativ profil. Den alternative profilen blir brukt hvis oppgaven ikke kan fullføres med den primære profilen. Når du bekrefter ved å klikke Fullført legges den nye, planlagte oppgaven til listen over gjeldende planlagte oppgaver.