Legg til eller rediger utelatelse av ytelse

Dette dialogvinduet utelater en bestemt bane (fil eller katalog) for denne datamaskinen.

note

For å velge en passende bane, klikk på i Bane-feltet.

Når du skriver inn manuelt, kan du se flere eksempler på utelatelsesformater nedenfor.

DIALOG_EXCLUDE_PATH

Du kan bruke jokere til å utelate en gruppe filer. Et spørsmålstegn (?) representerer et enkelt tegn, mens en stjerne (*) representerer en streng med null eller flere tegn.

example

• Hvis du vil utelate alle filer og undermapper i en mappe, skriver du banen til mappen og bruker masken *
  • Hvis du kun vil utelate doc-filer, bruker du masken *.doc
  • Hvis navnet på en kjørbar fil har et bestemt antall tegn (og tegnene varierer) og du bare er helt sikker på det første tegnet (for eksempel «D»), bruk følgende format:
    D????.exe (spørsmålstegn erstatter de manglende/ukjente tegnene)

Eksempler:

• C:\Tools\* – Banen må slutte med omvendt skråstrek (\) og stjerne (*) for å angi at det er en mappe og alt mappeinnhold (filer og undermapper) ekskluderes.
  • C:\Tools\*.* – Samme oppførsel som C:\Tools\*
  • C:\ToolsTools-mappen blir ikke utelatt. Fra skannerens perspektiv kan Tools også være et filnavn.
  • C:\Tools\*.dat – Dette utelater .dat-filer i Tools-mappen.
  • C:\Tools\sg.dat – Dette utelater denne bestemte filen som befinner seg i denne eksakte banen.

example

Du kan bruke systemvariabler som %PROGRAMFILES% for å definere skanneutelatelser.

• For å utelate mappen Programfiler ved å bruke denne systemvariabelen, bruk banen %PROGRAMFILES%\* (husk å legge til en omvendt skråstrek og en stjerne i slutten av banen) når du legger den til i utelatelsene.
  • For å utelate alle filene og mappene i en undermappe av %PROGRAMFILES%, bruk banen %PROGRAMFILES%\Utelatt_bane\*

arrow_down_business Utvid listen over støttede systemvariabler

important

Bruk av jokertegn midt i en bane (for eksempel C:\Tools\*\Data\file.dat) kan fungere, men støttes ikke offisielt for ytelsesutelatelser. Se følgende Kunnskapsbase-artikkel hvis du vil ha mer informasjon.

Det er ingen begrensninger på bruk av jokertegn midt i en bane ved bruk av utelatelse av deteksjon.

example

Rekkefølgen av utelatelser:

• Det er ingen alternativer for justering av prioritetsnivå for utelatelser ved bruk av opp-/ned-knappene (og Brannmurregler, hvor reglene utføres i synkende rekkefølge).
  • Når den første anvendbare regelen blir funnet av skanneren, vil den andre anvendbare regelen ikke bli vurdert.
  • Jo færre regler, jo bedre skannerytelse.
  • Unngå å opprette konkurrerende regler.