Loggkonfigurasjon

Loggkonfigurasjonen for ESET Endpoint Security er tilgjengelig fra hovedvinduet for programmet. Klikk Oppsett > Avansert oppsett > Verktøy > Loggfiler. I Logger-delen kan du definere hvordan loggene administreres. Programmet sletter automatisk gamle logger for å spare plass på harddisken. Du kan angi følgende alternativer for loggfiler:

Laveste detaljnivå for loggføring – Angir det laveste detaljnivået for hendelser som skal logges:

• Diagnostisk – logger informasjon som trengs for å finjustere programmet og alle postene over.
  • Informativ – registrerer informative meldinger, inkludert vellykkede oppdateringsmeldinger, pluss alle registreringene ovenfor.
  • Advarsler – logger alle kritiske feil og varselsmeldinger.
  • Feil – feil som f.eks. "Feil under nedlasting av fil" og kritiske feil logges.
  • Kritisk – logger bare kritiske feil (feil som starter virusbeskyttelse, innebygd brannmurosv.).

note

Alle avviste tilkoblinger vil bli registrert når du velger Detaljnivå for diagnostikk.

Loggoppføringer som er eldre enn antall dager som er spesifisert i feltet Slett automatisk poster som er eldre enn (dager), slettes automatisk.

Optimaliser loggfiler automatisk – Når dette er aktivert, defragmenteres loggfilene automatisk hvis prosentverdien for fragmentering er høyere enn verdien som er spesifisert i feltet Hvis antall ubrukte oppføringer overskrider (%).

Klikk Optimaliser nå for å starte defragmenteringen av loggfilene. Alle tomme loggoppføringer fjernes for å forbedre ytelsen og loggbehandlingshastigheten. Denne forbedringen kan observeres når loggene inneholder et stort antall oppføringer.

Aktiver tekstprotokoll aktiverer lagring av logger i et alternativt filformat i tillegg til standard loggfiler:

• Målkatalog – Velg katalogen der loggfiler skal lagres (gjelder bare for Tekst/CSV). Du kan kopiere banen eller velge en annen mappe ved å klikke på Tøm. Hver loggseksjon har en egen fil med et forhåndsdefinert navn (for eksempel virlog.txt for Trusler som er oppdaget i loggfiler, hvis du lagrer logger med et filformat med ren tekst).
  • Type – Hvis du velger Tekst-filformat, lagres logger i en tekstfil, mens data skilles etter kategorier. Det samme gjelder for det kommaseparerte CSV-filformatet. Hvis du velger Hendelse, lagres logger i Windows Event-loggen (kan vises ved bruk av Event Viewer i kontrollpanelet) i motsetning til filen.
  • Slette alle loggfiler – sletter alle lagrede logger som på gjeldende tidspunkt er valgt i rullegardinmenyen Type. Det vises en varsling om at loggene ble slettet.

Aktiver sporing av konfigurasjonsendringer i revisjonsloggen – Informerer deg om alle konfigurasjonsendringer. Se Revisjonslogger for mer informasjon.

note

For å hjelpe med å løse problemer raskere, kan ESET noen ganger be deg om å oppgi logger fra datamaskinen din. ESET Log Collector gjør det enkelt for det å samle sammen informasjonen som trengs. Hvis du vil ha mer informasjon om ESET Log Collector, kan du se vår ESET-kunnskapsbaseartikkel.