Kontroll logs

I et bedriftsmiljø er vanligvis flere brukere med tilgangsrettigheter definert for konfigurering av endepunkter. Siden endringen av produktkonfigurasjonen kan påvirke hvordan produktet fungerer, er det avgjørende at administratorer sporer endringene som brukerne foretar, for raskt å identifisere og løse samme eller lignende problemer, og hindre at de oppstår i fremtiden.

Revisjonsloggen er en ny type logging for å identifisere problemets opprinnelse. Revisjonsloggen sporer endringer i konfigurasjons- eller beskyttelsestilstand og registrerer avbildninger for senere referanse.

For å se Revisjonslogg, klikk på Verktøy i hovedmenyen og klikk deretter på Loggfiler og velg Revisjonslogger fra rullegardinmenyen.

Revisjonsloggen inneholder informasjon om:

• Klokkeslett – når endringen ble utført
  • Type – hvilken type innstilling eller funksjon ble endret
  • Beskrivelse – hva som nettopp ble endret og hvilken del av innstillingen som er endret sammen med antall endrede innstillinger
  • Kilde – hvor er kilden til endringen
  • Bruker – den som gjorde endringen

PAGE_AUDIT_LOGS

Høyreklikk på hvilken som helst Innstillinger endret-type revisjonslogg i vinduet Loggfiler, og velg Vis endringer fra hurtigmenyen for å vise detaljert informasjon om den utførte endringen. Du kan også gjenopprette innstillingsendringen ved å klikke på Gjenopprett fra hurtigmenyen (ikke tilgjengelig for produkter administrert av ESET PROTECT). Hvis du velger Fjern alt fra hurtigmenyen, opprettes loggen med informasjon om denne handlingen.

Hvis Optimaliser loggfilene automatisk er aktivert i Avansert oppsett > Verktøy > Loggfiler, defragmenteres revisjonsloggene automatisk som andre logger.

hvis Fjern automatisk oppføringer som er eldre enn (dager) er aktivert i Avansert oppsett > Verktøy > Loggfiler, slettes loggoppføringer eldre enn angitt antall dager automatisk.