Sääntöjen määrittäminen ja käyttäminen

Säännöt edustavat ehtojen ryhmää, jonka avulla voidaan testata kaikkia verkkoyhteyksiä ja ehtoihin liittyviä toimenpiteitä. Palomuurin sääntöjen avulla voit määrittää toiminnot, jotka suoritetaan eri tyyppisiä verkkoyhteyksiä muodostettaessa. Pääset sääntöjen suodatusasetuksiin seuraavasti: Lisäasetukset (F5) > Verkon suojaus > Palomuuri > Lisäasetukset. Jotkin ennalta määritetyistä säännöistä on sidottu valintaruutuihin kohdassa sallitut palvelut (Sallitut palvelut ja lisäasetukset) eikä niitä voi poistaa käytöstä suoraan. Sen sijaan voit poistaa valinnat asiaan liittyvistä valintaruuduista.

Toisin kuin tuotteen ESET Endpoint Security edellisessä versiossa, säännöt arvioidaan ylimmästä alimpaan. Ensimmäisen täsmäävän säännön toimenpidettä käytetään kaikille arvioitaville verkkoyhteyksille. Tämä on merkittävä toiminnallinen muutos verrattuna edelliseen versioon, jossa sääntöjen tärkeysjärjestys oli automaattinen ja jossa yksityiskohtaisimmat säännöt olivat tärkeysjärjestyksessä ylempänä yleisluonteisempia sääntöjä.

Yhteydet voi jakaa saapuviin ja lähteviin yhteyksiin. Saapuvissa yhteyksissä etätietokone yrittää muodostaa yhteyden paikalliseen järjestelmään. Lähtevät yhteydet toimivat juuri päinvastoin – niissä paikallinen järjestelmä yrittää muodostaa yhteyden etätietokoneeseen.

Kun havaitset uuden tuntemattoman yhteyden, harkitse perusteellisesti, haluatko sallia vai estää sen. Ei-toivotut, suojaamattomat tai tuntemattomat yhteydet voivat vaarantaa järjestelmän turvallisuuden. Jos muodostat tällaisen yhteyden, kehotamme sinua kiinnittämään erityistä huomiota etätietokoneeseen ja sovellukseen, joka yrittää muodostaa yhteyden tietokoneeseesi. Monissa tietomurroissa yritetään hankkia ja lähettää yksityisiä tietoja tai ladata haitallisia sovelluksia isäntinä toimiviin työasemiin. Palomuurin avulla voit havaita ja katkaista tällaiset yhteydet.