Tilføjelse eller redigering af firewallregler

Det kan være nødvendigt at redigere eller tilføje firewallregler, når netværksindstillingerne ændres (når f.eks. netværksadressen eller portnummeret for fjernsiden ændres), for at sikre, at et program, der er berørt af en regel, fungerer korrekt.

note

Følgende artikler i ESET-vidensbasen er muligvis kun tilgængelige på engelsk:

Den øverste del af vinduet indeholder tre faner:

• Generelt – Angiv et regelnavn, forbindelsens retning, handlingen (Tillad, Afvis, Spørg), protokollen og den profil, som reglen skal gælde for.
  • Lokal – Viser oplysninger om den lokale side af forbindelsen, herunder antallet af lokale porte eller portintervallet og navnet på det kommunikerende program. Giver dig mulighed for at tilføje en foruddefineret eller oprettet zone med en række IP-adresser her ved at klikke på Tilføj.
  • Fjern – Denne fane indeholder oplysninger om fjernporten (portinterval). Under fanen kan du definere en liste over fjern-IP-adresser eller zoner for en bestemt regel. Giver dig mulighed for at tilføje en foruddefineret eller oprettet zone med en række IP-adresser her ved at klikke på Tilføj.

Når du opretter en ny regel, skal du angive et navn til reglen i feltet Navn. Vælg den retning, som reglen skal gælde for, i rullemenuen Retning og den handling, der skal udføres, når en meddelelse overholder reglen i rullemenuen Handling.

Protokol repræsenterer den overførselsprotokol, der bruges til reglen. Vælg den protokol, der skal anvendes på en bestemt regel, i rullemenuen.

ICMP-type/Kode repræsenterer en ICMP-meddelelse, der identificeres via et tal (0 repræsenterer f.eks. "Ekkosvar").

Alle regler aktiveres som standard for Alle profiler. Du kan også vælge en tilpasset firewallprofil med rullemenuen Profiler.

Hvis du aktiverer Alvorsgrad af logføring:, optages den aktivitet, der er forbundet med reglen, i en logfil. Giv bruger besked viser en meddelelse, når reglen bruges.

DIALOG_EPFW_RULE_CREATE_GENERAL

note

Firewalllogfiler med handlingen Afvis og alvorsgraden af logføring Advarsel kan indsamles af ESET PROTECT.

example

Vi opretter en ny regel, der giver webbrowserprogrammet Firefox adgang til Internet/websteder på det lokale netværket.

1. På fanen Generelt aktiverer du udgående kommunikation via TCP- og UDP-protokollen.
  2. Klik på fanen Lokal.
  3. Vælg filstien til den webbrowser, du bruger, ved at klikke på ... (f.eks. C:\Program Files\Firefox\Firefox.exe). Skriv IKKE navnet på programmet.
  4. Under fanen Fjern skal du aktivere portnummer 80 og 443, hvis du vil tillade standardsøgning på internettet.

note

Det er begrænset, hvor meget foruddefinerede regler kan ændres.