Certifikater

For at SSL-kommunikation kan fungere korrekt i dine browsere/e-mail-klienter, der det vigtigt, at rodcertifikatet for ESET føjes til listen over kendte rodcertifikater (udgivere). Føj rodcertifikatet til kendte browsere skal være aktiveret. Vælg denne indstilling for automatisk at føje ESET-rodcertifikatet til de kendte browsere (for eksempel Opera, Firefox). Certifikatet føjes automatisk til browsere (f.eks. Internet Explorer), der bruger systemcertifikatlageret. Hvis du vil anvende certifikatet til ikke-understøttede browsere, skal du klikke på Vis certifikat > Detaljer > Kopier til fil og derefter importere det manuelt i browseren.

I visse tilfælde kan certifikatet ikke verificeres ved hjælp af TRCA-certifikatlageret (f.eks. VeriSign). Det betyder, at certifikatet er selvsigneret af en person (f.eks. administrator for en webserver eller en mindre virksomhed), og anseelse af dette certifikat som et, der er tillid til, er ikke altid en risiko. De fleste store virksomheder (for eksempel banker) bruger certifikat, der er signeret af TRCA. Hvis Spørg om gyldighed af certifikat er valgt (standard), vil brugeren blive bedt om at foretage en handling, når der oprettes krypteret kommunikation. Der vises en valghandlingsdialogboks, hvor du kan markere det certifikat, som et du har tillid til, eller ej. Hvis certifikatet ikke findes i TRCA-listen, er vinduet rødt. Hvis certifikatet er i TRCA-listen, bliver vinduet grønt.

Du kan markere Bloker kommunikation, der bruger certifikatet for altid at afbryde en krypteret forbindelse til det websted, der bruger det ikke-bekræftede certifikat.

Hvis certifikatet er ugyldigt eller ødelagt, betyder det, at certifikatet er udløbet eller ikke er korrekt selvsigneret. I det tilfælde anbefales det at blokere den kommunikation, der bruger certifikatet.