Sådan blokerer du for overførsel af specifikke filtyper fra internettet

Hvis du ikke vil tillade overførsel af specifikke filtyper (f.eks. exe, pdf eller zip) fra internettet, skal du bruge administration af URL-adresser med en kombination af jokertegn. Tryk på F5-tasten for at åbne Avanceret opsætning. Klik på Web og e-mail > Internetbeskyttelse, og udvid Administration af URL-adresse. Klik på Rediger ud for adresselisten.

I vinduet med adresselisten skal du vælge Liste over blokerede adresser og klikke på Rediger eller klikke på Tilføj for at oprette en ny liste. Et nyt vindue åbnes. Hvis du opretter en ny liste, skal du vælge Blokeret i rullemenuen Adresselistetype og navngive listen. Hvis du vil have besked, når du åbner en filtype fra den aktuelle liste, skal du aktivere Giv besked, når du indstiller skyderen. Vælg Alvorsgrad af logføring i rullemenuen. Remote Administrator kan indsamle poster med omfanget Advarsel.

CONFIG_EPFW_BLOCK_FILE_DWNL

Klik på Tilføj for at indtaste en maske, der angiver de filtyper, du vil blokere, så de ikke kan hentes. Angiv hele URL-adressen, hvis du vil blokere overførsel af en bestemt fil fra et bestemt websted, f.eks. http://example.com/file.exe. Du kan bruge wildcards til at dække en gruppe filer. Et spørgsmålstegn (?) repræsenterer et enkelt variabelt tegn, hvorimod en stjerne (*) repræsenterer en variabel nulstreng eller flere tegn. Masken */*.zip blokerer f.eks. alle zip-komprimerede filer, så de ikke kan hentes.

Bemærk, at du kun kan blokere overførsel af bestemte filtyper ved hjælp af denne metode, når filtypenavnet er en del af filens URL-adresse. Hvis websiden bruger URL-adresser til filoverførsel, f.eks. www.example.com/download.php?fileid=42, hentes alle filer, der findes på dette link, også selvom de har et filtypenavn, som du har blokeret.