Quarantaine

Quarantaine is een functie waarmee u geïnfecteerde bestanden veilig opslaat. Bestanden moeten in quarantaine worden geplaatst als ze niet kunnen worden opgeschoond, als het niet veilig of raadzaam is om ze te verwijderen of als ze onterecht door ESET Endpoint Antivirus for macOS zijn gedetecteerd. Als een bestand zich verdacht gedraagt maar niet wordt gedetecteerd door de antivirusscanner, kunt u er toch voor kiezen om het in quarantaine te plaatsen. U kunt in quarantaine geplaatste bestanden voor verzenden naar het ESET Virus Lab om ze te laten analyseren.

In quarantaine geplaatste onderdelen beheren via Terminal

Syntaxis: /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar [OPTIONS]

Opties - korte vorm

Opties - lange vorm

Beschrijving

-i

--import

Bestand importeren om in quarantaine te plaatsen

-l

--list

Lijst met bestanden in quarantaine weergeven

-r

--restore=id

In quarantaine geplaatst onderdeel herstellen dat is geïdentificeerd door id naar pad gedefinieerd door --restore-path

-e

--restore-exclude=id

In quarantaine geplaatst onderdeel herstellen dat is geïdentificeerd door id en gemarkeerd met 'x' in de kolom met uitsluitingen

-d

--delete=id

In quarantaine geplaatst onderdeel verwijderen dat is geïdentificeerd door id

--restore-path=path

Nieuw pad waarnaar een in quarantaine geplaatst onderdeel wordt hersteld

-h

--help

Help tonen

-v

--version

Versiegegevens weergeven en afsluiten

note

Herstellen

Herstel is niet beschikbaar als de opdracht niet wordt uitgevoerd als gebruiker met uitgebreide rechten.

Voorbeeld

Een in quarantaine geplaatst onderdeel met id "0123456789" verwijderen:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -d 0123456789

of

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --delete=0123456789

Een in quarantaine geplaatst onderdeel met id "9876543210" herstellen naar de directory Download van de ingelogde gebruiker en de naam ervan wijzigen in restoredFile.test:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -r 9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Desktop/restoredFile.test

of

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --restore=9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Desktop/restoredFile.test

Een in quarantaine geplaatst item met id "9876543210" dat is gemarkeerd met "x" in de kolom met uitsluitingen, herstellen naar de map Download:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -e 9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Downloads/restoredFile.test

of

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --restore-exclude=9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Downloads/restoredFile.test

Bestand uit quarantaine herstellen via Terminal

1.Maak een lijst van in quarantaine geplaatste items.
/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -l

2.Zoek de id en naam op van het in quarantaine geplaatste object dat u wilt herstellen en voer de volgende opdracht uit:
/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --restore=ID_OF_OBJECT_TO_RESTORE --restore-