Scans op aanvraag via Terminal

Syntaxis: /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan [OPTIONS..]

Opties - korte vorm

Opties - lange vorm

Beschrijving

-l

--list

Momenteel actieve scans tonen

--list-profiles

Alle beschikbare scanprofielen tonen

--all

Ook scans tonen die worden uitgevoerd door een andere gebruiker (hiervoor zijn root-bevoegdheden vereist)

-r

--resume=session_id

Eerder gepauzeerde scan hervatten die is geïdentificeerd door session_id

-p

--pause=session_id

De scan pauzeren die is geïdentificeerd door session_id

-t

--stop=session_id

De scan stoppen die is geïdentificeerd door session_id

-s

--scan

Scan starten

--show-scan-info

Basisinformatie weergeven (inclusief log_name) over de gestarte scan

--profile=PROFILE

Scannen met geselecteerd PROFIEL

--profile-priority=PRIORITEIT

De taak wordt uitgevoerd met de opgegeven prioriteit.
Prioriteit kan zijn: normaal, lager, laagste, inactief

--readonly

Scannen zonder opschonen

--local

Lokale stations scannen

--network

Netwerkstations scannen

--removable

Verwisselbare media scannen

--exclude=FILE

Geselecteerd bestand of geselecteerde directory overslaan

--ignore-exclusions

Ook uitgesloten paden en extensies scannen

Het odscan-hulpprogramma eindigt met een afsluitcode nadat de scan is voltooid. U kunt de afsluitcode weergeven door echo $? uit te voeren in het Terminal-venster nadat de scan is voltooid.

Afsluitcodes

Afsluitcode

Betekenis

0

Geen bedreiging gevonden

1

Bedreiging gevonden en opgeschoond

10

Sommige bestanden konden niet worden gescand (zijn mogelijk bedreigingen)

50

Bedreiging gevonden

100

Fout

Voorbeeld

Voer scan op aanvraag van de /root/-directory recursief uit met het scanprofiel "@Smart scan" als achtergrondproces:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" / &

Voer scan op aanvraag recursief uit met het scanprofiel "@Smart scan" voor meerdere bestemmingen:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" /Application/ /tmp/ /home/

Een lijst van alle actieve scans maken

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -l

Pauzeer de scan met sessie-id "15". Elke scan heeft een eigen unieke sessie-id die wordt gegenereerd bij de start.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -p 15

Pauzeer de scan met sessie-id "15". Elke scan heeft een eigen unieke sessie-id die wordt gegenereerd bij de start.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -t 15

Voer een scan op aanvraag uit met een uitgesloten directory /exc_dir en een uitgesloten bestand /eicar.com:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --exclude=/exc_dir/ --exclude=/eicar.com /

Scan de opstartsectoren van verwisselbare apparaten. Voer het commando hieronder uit als een bevoegde gebruiker.

sudo /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --boot-removable