Sample verzenden

Ga naar het hoofdvenster van de toepassing, selecteer Scan in het linkermenu en klik op het pijlpictogram arrow_icon om de optie Verstuur sample weer te geven.

Met deze optie kunt u een verdacht bestand op uw computer of een verdachte site online selecteren en naar het ESET-onderzoekslaboratorium verzenden voor analyse.

Klik op Verstuur om het bestand op te geven dat u wilt verzenden voor analyse. Kies eerst een reden voor de verzending en selecteer vervolgens het bestand. U kunt het bestand of de map handmatig slepen door op het bestand of de map te klikken, de muisaanwijzer naar het gemarkeerde gebied te verplaatsen terwijl u de muisknop ingedrukt houdt en deze vervolgens los te laten. Er is een optie om uw e-mailadres toe te voegen, zodat we contact met u kunnen opnemen als we meer informatie nodig hebben. U hoeft uw e-mailadres niet op te geven als u de optie Verstuur anoniem inschakelt.

De sample die u verzendt, moet aan ten minste een van de volgende criteria voldoen:

De sample wordt niet door uw ESET-product gedetecteerd

Het sample is onjuist als een bedreiging gedetecteerd

Als u op Volgende klikt, gaat u naar de laatste stap waar u aanvullende informatie over het samplebestand opgeeft, zoals waargenomen tekenen of symptomen van malware-infectie en de oorsprong van het bestand. Deze aanvullende informatie helpt onze laboratoria bij de identificatie en verwerking van de samples.

note

ESET accepteert geen samples van persoonlijke bestanden (die u op malware wilt laten scannen). Het ESET-onderzoekslaboratorium voert geen scans op aanvraag uit voor gebruikers.