Beveiliging van e-mailclient

Beveiliging van e-mailclient: biedt controle van e-mailcommunicatie die wordt ontvangen via het POP3- en IMAP-protocol.

ESET Endpoint Antivirus for macOS op afstand configureren:

1.Klik in ESET PROTECT On-Prem op Beleid > Nieuw beleid en typ een naam voor het beleid.

note

Als u de instellingen in bestaand beleid voor ESET Endpoint for macOS (V7+) wilt aanpassen, klikt u op het beleid dat u wilt wijzigen in de lijst met beleidsregels en klikt u op Bewerken > Instellingen.

2.Klik op Instellingen en selecteer ESET Endpoint for macOS (V7+) in het vervolgkeuzemenu.

3.Pas de gewenste instellingen aan.

4.Klik op Doorgaan > Toewijzen en selecteer de juiste groep computers.

5.Klik op OK > Voltooien.

note

Als u ESET Endpoint Antivirus for macOS lokaal wilt configureren, raadpleegt u de toepassingsvoorkeuren.

In Web- en e-mail > Beveiliging van e-mailclient kunt u de volgende instellingen configureren:

Basis

Door integratie van ESET Endpoint Antivirus for macOS met uw e-mailclient neemt het niveau van actieve beveiliging tegen schadelijke code in e-mailberichten toe. ESET raadt aan dat u E-mailbeveiliging inschakelen ingeschakeld laat.

E-mailprotocollen

Het IMAP- en POP3-protocol zijn de meest gebruikte protocollen om e-mailcommunicatie te ontvangen in een e-mailclienttoepassing. Internet Message Access Protocol (IMAP) is een ander internetprotocol voor het ophalen van e-mail. IMAP heeft bepaalde voordelen boven POP3. Er kunnen bijvoorbeeld meerdere clients tegelijkertijd verbinding maken met hetzelfde postvak en informatie over de status van berichten bijhouden, zoals of berichten wel of niet zijn gelezen, ontvangen of verwijderd. De beveiligingsmodule die deze controle biedt wordt automatisch gestart wanneer het systeem wordt opgestart en is vervolgens actief in het geheugen.

ESET Endpoint Antivirus for macOS biedt beveiliging voor deze protocollen, ongeacht welke e-mailclient wordt gebruikt, en zonder dat de e-mailclient opnieuw hoeft te worden geconfigureerd. Het programma scant alleen verkeer op poorten die zijn gedefinieerd in Poorten die worden gebruikt door het IMAP/POP3-protocol. Indien nodig kunnen er andere communicatiepoorten worden toegevoegd. Meerdere poortnummers moeten met een komma van elkaar worden gescheiden.

ThreatSense-parameters

Met ThreatSense-parameters kunt u configuratieopties opgeven voor de beveiliging van de e-mailclient, zoals te scannen objecten, gebruikte detectiemethoden, enzovoort. Zie ThreatSense-parameters voor uitvoerige informatie.

Waarschuwingen en meldingen

Nadat een e-mail is gecontroleerd, kan een melding met het scanresultaat aan het bericht worden toegevoegd. U kunt kiezen uit Tagmeldingen toevoegen aan ontvangen en gelezen e-mail. Tagberichten in problematische HTML-berichten kunnen worden weggelaten. Dit kan ook gebeuren als berichten worden vervalst door bepaalde malware. De meldingen kunnen aan e-mailberichten worden toegevoegd. De volgende opties zijn beschikbaar:

Nooit: er worden geen meldingen toegevoegd.

Wanneer een detectie optreedt: alleen berichten met schadelijke software worden als gecontroleerd gemarkeerd (standaardinstelling).

Naar alle e-mail wanneer gescand: er worden meldingen toegevoegd aan alle gescande e-mail.

Onderwerp van verzonden e-mail bijwerken: schakel dit uit als u niet wilt dat er een viruswaarschuwing aan het onderwerp van geïnfecteerde e-mail wordt toegevoegd. Met deze functie kunt u geïnfecteerde e-mail eenvoudig filteren op basis van het onderwerp (vooropgesteld dat uw e-mailprogramma hiervoor ondersteuning biedt). Door deze functie neemt de geloofwaardigheid voor de geadresseerde toe en bij detectie van een infiltratie biedt de functie waardevolle informatie over het bedreigingsniveau van een bepaalde e-mail of afzender.

Tekst om toe te voegen aan het onderwerp van de gedetecteerde e-mail: bewerk deze sjabloon als u de indeling van het onderwerpsvoorvoegsel van een geïnfecteerde e-mail wilt wijzigen. Met deze functie wordt het onderwerp van het bericht "Hallo" in de volgende indeling: “[detectie %VIRUSNAME%] Hallo". De variabele %VIRUSNAME% staat voor de detectie.