Op de cloud gebaseerde beveiliging

ESET LiveGrid® is een geavanceerd vroegtijdig waarschuwingssysteem dat bestaat uit diverse op de cloud gebaseerde technologieën. Het systeem helpt bij het detecteren van opkomende bedreigingen op basis van reputatie en verbetert de scanprestaties met behulp van witte lijsten.

Standaard wordt ESET Endpoint Antivirus for macOS zodanig geconfigureerd dat verdachte bestanden voor analyse naar het ESET Research Lab worden verzonden. Bestanden met bepaalde extensies, zoals .doc of .xls, worden altijd uitgesloten. U kunt ook andere extensies toevoegen als er bepaalde bestanden zijn die u of uw organisatie niet wil verzenden.

ESET Endpoint Antivirus for macOS op afstand configureren:

1.Klik in ESET PROTECT On-Prem op Beleid > Nieuw beleid en typ een naam voor het beleid.

note

Als u de instellingen in bestaand beleid voor ESET Endpoint for macOS (V7+) wilt aanpassen, klikt u op het beleid dat u wilt wijzigen in de lijst met beleidsregels en klikt u op Bewerken > Instellingen.

2.Klik op Instellingen en selecteer ESET Endpoint for macOS (V7+) in het vervolgkeuzemenu.

3.Pas de gewenste instellingen aan.

4.Klik op Doorgaan > Toewijzen en selecteer de juiste groep computers.

5.Klik op OK > Voltooien.

note

Als u ESET Endpoint Antivirus for macOS lokaal wilt configureren, raadpleegt u de toepassingsvoorkeuren.

In Detectie-engine > Op de cloud gebaseerde beveiliging kunt u de volgende instellingen configureren:

Op de cloud gebaseerde beveiliging

ESET LiveGrid®-reputatiesysteem inschakelen (aanbevolen)

Het ESET LiveGrid®-reputatiesysteem verbetert de efficiëntie van de antimalwareoplossingen van ESET door gescande bestanden te vergelijken met een database in de cloud met items die op een witte of zwarte lijst zijn geplaatst.

Schakel het ESET LiveGrid®-feedbacksysteem in

Gegevens worden voor verdere analyse naar het ESET Virus Lab verzonden.

Crashrapporten en diagnostische gegevens verzenden

Stuur crashrapporten en geheugendumps van modules op.

Draag bij aan het verbeteren van het product door anonieme gebruiksstatistieken te verzenden

Sta toe dat ESET informatie verzamelt over nieuw ontdekte bedreigingen, zoals de naam van de bedreiging, datum en tijd van detectie, detectiemethode en bijbehorende metagegevens, gescande bestanden (hash, bestandsnaam, oorsprong van het bestand, telemetrie), geblokkeerde en verdachte webadressen, productversie en configuratie, met inbegrip van informatie over uw systeem.

E-mailadres voor contact (optioneel)

U kunt uw e-mailadres meesturen met verdachte bestanden. Dit kan dan worden gebruikt om contact met u op te nemen als meer informatie nodig is voor de analyse. U zult geen antwoord van ESET ontvangen, tenzij nadere informatie nodig is voor de analyse.

Verzenden van samples

Gedetecteerde samples automatisch verzenden

Op basis van de geselecteerde optie kunt u hiermee geïnfecteerde samples ter analyse naar het ESET Research Lab verzenden om toekomstige detectie verbeteren.

Alle geïnfecteerde voorbeelden

Alle voorbeelden behalve documenten

Niet indienen

Verdachte samples automatisch verzenden

Verdachte samples die lijken op bedreigingen en samples met ongebruikelijke kenmerken of gedrag worden ter analyse naar het ESET Research Lab verzonden.

Uitvoerbare bestanden: waaronder uitvoerbare bestanden zoals .exe, .dll, .sys

Archieven: waaronder de archiefbestandstypen: .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip2, .gzip, .ace, .arc, .cab

Scripts: waaronder de scriptbestandstypen: .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, , .ps1

Overige: waaronder de bestandstypen: .jar, .reg, .msi, .swf, .lnk

Documenten: waaronder documenten die zijn gemaakt in Microsoft Office, Libre Office of een ander Office-hulpprogramma, of PDF's met actieve inhoud.

Uitsluitingen

Klik op Bewerken naast Uitsluitingen om specifieke bestanden of mappen uit te sluiten van verzending. De uitgesloten bestanden worden niet naar het ESET Research Lab verzonden, zelfs niet als ze verdachte code bevatten.

Maximale grootte van samples (MB)

Geef de maximale grootte van samples op.