Beskyttelse for nettilgang

Beskyttelse for nettilgang overvåker kommunikasjonen mellom nettlesere og eksterne servere og for å overholde reglene for HTTP (Hypertext Transfer Protocol).

Du kan oppnå nettfiltrering ved å definere portnumrene for HTTP-kommunikasjon og URL-adresser.

Nettprotokoller

I nettprotokolldelen kan du aktivere eller deaktivere HTTP-protokollkontroll og definere portnumrene som brukes til HTTP-kommunikasjon. Standardinnstillingen er at portnumrene 80, 8080 og 3128 er forhåndsdefinert.

URL-adressebehandling

Med denne delen kan du angi HTTP-adresser som du vil blokkere, tillate eller utelukke fra kontroll. Nettsteder i listen over Blokkerte adresser er ikke tilgjengelige. Nettsidene som står oppgitt i listen over utelukkede adresser, er tilgjengelige, men vil ikke bli skannet for skadelig kode.

Hvis du vil aktivere en liste over tillatte, blokkerte eller ekskluderte adresser, velger du én og aktiverer Liste aktiv-alternativet. Hvis du ønsker å få beskjed når en adresse fra den gjeldende listen skrives inn, aktiverer du Varsle under søk.

Du kan bruke spesialsymbolene * (stjerne) og ? (spørsmålstegn) i en hvilken som helst liste. Stjernen erstatter en hvilken som helst tegnstreng, og spørsmålstegnet erstatter et hvilket som helst symbol. Du bør være spesielt forsiktig når du angir utelatte adresser, fordi listen bare skal inneholde klarerte og sikre adresser. På samme måte må du sørge for at symbolene * og ? brukes riktig.