Regelredigerare för enhetskontroll

Fönstret Regelredigerare för enhetskontroll visar befintliga regler för externa enheter och gör det möjligt att exakt styra externa enheter som användare ansluter till datorn. Se även Lägga till regler för enhetskontroll.

note

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

Det går att tillåta eller blockera specifika enheter efter användare, användargrupp eller någon annan av flera ytterligare parametrar som kan ställas in i regelkonfigurationen. Listan med regler innehåller flera beskrivningar av en regel, såsom namn, typ, åtgärd att utföra efter att en extern enhet anslutits till datorn och logga allvarlighet.

Klicka på Lägg till eller Redigera för att hantera en regel. Avmarkera kryssrytan Aktiverad vid en regel om du vill inaktivera den tills du vill använda den i framtiden. Markera en eller flera regler och klicka på Ta bort om du vill ta bort den eller de reglerna permanent.

Kopiera – skapar en ny regel med förinställda alternativ som används av en annan vald regel.

Klicka på alternativet Fyll i för att automatiskt populera parametrar för flyttbara mediaenheter anslutna till din dator.

Regler listas i prioritetsordning, med högsta prioritet högst upp. Regler kan flyttas genom att du klickar på UP_DOWN Överst/Upp/Ned/Underst och kan flyttas enskilt eller i grupper.

I enhetsstyrningsloggen registreras alla händelser där enhetsstyrning utlösts. Loggposter går att visa i huvudprogramfönstret för ESET Endpoint Antivirus under Verktyg > Loggfiler.