Enhetskontroll

ESET Endpoint Antivirus ger kontroll över automatiska enheter (CD/DVD/USB/...). Denna modul gör det möjligt att blockera eller justera utökade filter/behörigheter och välja hur användaren får åtkomst till och arbetar med en viss enhet. Detta kan vara användbart om administratören vill förhindra användning av enheter med oönskat innehåll.

Externa enheter som stöds:

• Disklagring (HDD, flyttbar USB-disk)
  • CD/DVD
  • USB skrivare
  • FireWire-lagring
  • Bluetooth-enhet
  • Smartkortläsare
  • Bildenhet
  • Modem
  • LPT/COM port
  • Bärbar enhet (batteridrivna enheter som mediaspelare, smartphones, plug-and-play-enheter och så vidare)
  • Alla enhetstyper

Inställningarna för enhetskontroll går att ändra i Avancerade inställningar (F5) > Enhetskontroll.

Om du aktiverar alternativet intill Aktivera föräldrakontroll aktiveras funktionen Enhetskontroll i ESET Endpoint Antivirus. Du måste starta om datorn för att denna ändring ska träda i kraft. När Enhetskontroll aktiverats blir Reglerna aktiva och du kan öppna fönstret Regelredigerare.

Om en enhet som blockeras av en befintlig regel ansluts öppnas ett meddelandefönster och åtkomst till enheten tillåts inte.