ESET CMD

Tämä ominaisuus mahdollistaa kehittyneet ecmd-komennot. Sen avulla voit viedä ja tuoda asetuksia komentorivillä (ecmd.exe). Tähän saakka asetuksia on voinut viedä vain graafisessa käyttöliittymässä. ESET Endpoint Antivirus-kokoonpanon voi viedä .xml-tiedostoon.

Kun olet ottanut ESET CMD:n käyttöön, voit käyttää kahta valtuutusmenetelmää:

• Ei mitään – Ei valtuutusta. Emme suosittele tätä menetelmää, koska sitä käytettäessä voi tuoda allekirjoittamattoman kokoonpanon, joka voi olla riski.
  • Salasanan lisäasetukset – Kokoonpanon tuomiseen .xml-tiedostosta tarvitaan salasana ja tuotavan tiedoston on oltava allekirjoitettu (lisätietoja .xml-kokoonpanotiedoston allekirjoittamisesta on jäljempänä). Käyttöasetuksissa määritetty salasana on annettava, jotta uusi kokoonpano voidaan tuoda. Jos et ole ottanut käyttöasetuksia käyttöön, salasana ei ole oikein tai .xml-kokoonpanotiedostoa ei ole allekirjoitettu, kokoonpanoa ei tuoda.

Kun ESET CMD on otettu käyttöön, voit käyttää komentoriviä ESET Endpoint Antivirus-kokoonpanon vientiin ja tuontiin. Voit tehdä sen manuaalisesti tai luoda komentosarjan automatisointiin.

important

Kehittyneiden ecmd-komentojen käyttäminen edellyttää niiden suorittamista järjestelmänvalvojan oikeuksilla tai Windows-komentorivikehotteen (cmd) avaamista Suorita järjestelmänvalvojana -toiminnolla. Saat muussa tapauksessa ilmoituksen Error executing command. Lisäksi kun viet kokoonpanoa, tarvitset kohdekansion. Vientikomento toimii edelleen, vaikka ESET CMD-asetus olisi poistettu käytöstä.

note

Kehittyneitä ecmd-komentoja voi suorittaa vain paikallisesti. Ecmd-komennon voi keskeyttää vain asiakastehtävän Suorita komento kautta tuotteen ESET PROTECT avulla.

example

Vie asetuksia -komento:
ecmd /getcfg c:\config\settings.xml

Tuo asetuksia -komento:
ecmd /setcfg c:\config\settings.xml

.xml-kokoonpanotiedoston allekirjoittaminen:

1. Lataa XmlSignTool-ohjelmatiedosto.
  2. Avaa Windows-komentorivikehote (cmd) Suorita järjestelmänvalvojana -tilassa.
  3. Siirry hakemistoon, jonne xmlsigntool.exe on tallennettu.
  4. Allekirjoita .xml-kokoonpanotiedosto seuraavalla komennolla: xmlsigntool /version 1|2 <xml_file_path>

important

/version-parametrin arvo määräytyy ohjelman ESET Endpoint Antivirus version mukaan. Käytä parametria /version 2, jos käytössä on versio 7 tai sitä uudempi.

1. Anna XmlSignTool-työkalun pyytämä Lisäasetukset-salasana ja sen vahvistus. Anna XmlSignTool-työkalun pyytämä Lisäasetukset-salasana ja sen vahvistus. .xml-kokoonpanotiedosto on nyt allekirjoitettu ja sitä voi käyttää ohjelman ESET Endpoint Antivirus toisen esiintymän tuomiseen ESET CMD:llä ja salasanavaltuutusmenetelmällä.

example

Viedyn kokoonpanotiedoston allekirjoituskomento:
xmlsigntool /version 2 c:\config\settings.xml

ecmd_xmlsigntool

note

Jos käyttöasetustesi salasana muuttuu ja haluat tuoda aiemmin vanhalla salasanalla allekirjoitetun kokoonpanon, sinun on allekirjoitettava .xml-kokoonpanotiedosto uudelleen käyttämällä nykyistä salasanaa. Näin voit käyttää vanhaa kokoonpanotiedostoa ilman, että sitä tarvitsee viedä uudelleen toiseen ohjelmaa ESET Endpoint Antivirus käyttävään koneeseen ennen tuontia.

warning

ESET CMD:tä ei suositella käytettäväksi ilman valtuutusta, koska tämä sallii allekirjoittamattomien kokoonpanojen tuonnin. Määritä salasana kohdassa Lisäasetukset > Käyttöliittymä > Käyttöasetukset, jotta käyttäjät eivät voi muokata sitä luvattomasti.

Ecmd-komentojen luettelo

Yksittäisiä turvallisuusominaisuuksia voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tilapäisesti ESET PROTECT Client Task Run -komennolla. Komennot eivät ohita käytäntöasetuksia, ja kaikki keskeytetyt asetukset palautetaan alkuperäiseen tilaan sen jälkeen, kun komento on suoritettu tai laite käynnistyy uudelleen. Voit käyttää tätä ominaisuutta määrittämällä komentorivin suoritettavaksi saman nimisellä kentällä.

Tarkista kuhunkin alla olevaan suojausominaisuuteen liittyvien komentojen luettelo alta:

Suojausominaisuus

Tilapäinen keskeytyskomento

Käyttöönottokomento

Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus

ecmd /setfeature onaccess pause

ecmd /setfeature onaccess enable

Asiakirjan suojaus

ecmd /setfeature document pause

ecmd /setfeature document enable

Laitehallinta

ecmd /setfeature devcontrol pause

ecmd /setfeature devcontrol enable

Esitystila

ecmd /setfeature presentation pause

ecmd /setfeature presentation enable

Anti-Stealth-teknologiaa

ecmd /setfeature antistealth pause

ecmd /setfeature antistealth enable

Henkilökohtainen palomuuri

ecmd /setfeature firewall pause

ecmd /setfeature firewall enable

Verkkohyökkäyssuojaus (IDS)

ecmd /setfeature ids pause

ecmd /setfeature ids enable

Botnet-suojaus

ecmd /setfeature botnet pause

ecmd /setfeature botnet enable

Käytönhallinta

ecmd /setfeature webcontrol pause

ecmd /setfeature webcontrol enable

Internet-käytön suojaus

ecmd /setfeature webaccess pause

ecmd /setfeature webaccess enable

Sähköpostisovelluksen suojaus

ecmd /setfeature email pause

ecmd /setfeature email enable

Roskapostisuojaus

ecmd /setfeature antispam pause

ecmd /setfeature antispam enable

Tietojenkalastelusuojaus

ecmd /setfeature antiphishing pause

ecmd /setfeature antiphishing enable