Meddelanden på skrivbordet

Meddelanden på skrivbordet aviseras med ett litet popup-fönster intill aktivitetsfältet. Som standard är det inställt på att visas i 10 sekunder och försvinner sedan långsamt. Detta är det främsta sättet som ESET Endpoint Antivirus kommunicerar med användaren, meddelar om slutförda produktuppdateringar, anslutning av nya enheter, slutförda genomsökningar efter virus eller nya hot som har hittats.

I avsnittet Meddelanden på skrivbordet går det att anpassa beteendet för popup-meddelanden. Följande attribut kan ställas in:

Varaktighet – anger hur länge meddelandet ska synas. Värdet måste vara inom intervallet 3 till 30 sekunder.

Transparens – anger meddelandets transparens i procent. Området som stödet är 0 (ingen transparens) till 80 (mycket hög transparens).

Minsta omfång för händelser som ska visas – i listrutan kan du välja det minsta omfånget för meddelanden som ska visas:

Diagnostik – loggar information som behövs för att fininställa programmet och alla poster ovan.

Information – loggar alla informationsmeddelanden, exempelvis ovanliga nätverkshändelser, inklusive framgångsrika uppdateringar och alla poster ovan.

Varningar – registrerar kritiska fel och varningsmeddelanden (Antistealth körs inte korrekt eller uppdateringen misslyckades).

Fel – fel (dokumentskyddet startades inte) och kritiska fel registreras.

Kritiska – loggar endast kritiska fel vid start av antivirusskyddet eller infekterat system.

På system med flera användare ska meddelanden visas på följande användares skärm – ange hela kontonamnen för användare som ska tillåtas få meddelanden på skrivbordet. Det kan till exempel vara om du använder datorn utanför administratörskontot och vill fortsätta hålla dig informerad om nya produkthändelser.