Introduktion til ESET PROTECT

Met ESET PROTECT kunt u ESET-producten vanaf één centrale locatie in een netwerkomgeving beheren op werkstations, servers en mobiele apparaten.

Met de ESET PROTECT Webconsole kunt u ESET-oplossingen implementeren, taken beheren, beveiligingsbeleid afdwingen, de systeemstatus bewaken en snel reageren op problemen of detecties op externe computers. Zie ook het overzicht van de architectuur- en infrastructuurelementen van ESET PROTECT, Aan de slag met ESET PROTECT Webconsole en Supported Desktop Provisioning Environments.

ESET PROTECT bestaat uit de volgende onderdelen:

ESET PROTECT Server: ESET PROTECT Server kan worden geïnstalleerd op Windows- en Linux-servers en wordt ook als Virtual Appliance geleverd. Dit product regelt de communicatie met agenten, en verzamelt en slaat toepassingsgegevens op in de database.

ESET PROTECT Web Console: ESET PROTECT is de hoofdinterface waarmee u clientcomputers in uw omgeving beheert. De webconsole geeft een overzicht van de status van clients in uw netwerk en kan worden gebruikt om ESET-oplossingen op afstand te implementeren op niet-beheerde computers. Nadat u ESET PROTECT Server ( Server) hebt geïnstalleerd, krijgt u via uw webbrowser toegang tot de webconsole. Als u ervoor kiest de webserver toegankelijk te maken via internet, kunt u ESET PROTECT vanaf vrijwel elke locatie en/of elk apparaat met een internetverbinding gebruiken.

ESET Management Agent: ESET Management Agent vergemakkelijkt de communicatie tussen de ESET PROTECT Server en clientcomputers. De agent moet worden geïnstalleerd op de clientcomputer om communicatie mogelijk te maken tussen die computer en ESET PROTECT Server. Omdat de agent zich op de clientcomputer bevindt en meerdere beveiligingsscenario's kan opslaan, versnelt het gebruik van ESET Management Agent de reactietijd bij nieuwe detecties aanzienlijk. Met ESET PROTECT Webconsole kunt u ESET Management Agent implementeren op onbeheerde computers die door Active Directory of ESET RD Sensor worden geïdentificeerd. U kunt ESET Management Agent ook handmatig installeren op clientcomputers als dat nodig is.

Rogue Detection Sensor: ESET PROTECT Rogue Detection (RD) Sensor detecteert onbeheerde computers die aanwezig zijn in uw netwerk en stuurt hun informatie naar ESET PROTECT Server. Zo kunt u gemakkelijk nieuwe clientcomputers aan uw beveiligde netwerk toevoegen. RD Sensor onthoudt computers die zijn gedetecteerd en stuurt dezelfde informatie niet twee keer.

Apache HTTP-proxy: dit is een service die in combinatie met ESET PROTECT voor de volgende doeleinden kan worden gebruikt:

oDistributie van updates naar clientcomputers en installatiepakketten naar ESET Management Agent.

oCommunicatie doorsturen van ESET Management-agenten naar de ESET PROTECT-server.

Mobile Device Connector: dit is een onderdeel dat Mobile Device Management met ESET PROTECT mogelijk maakt, waardoor u mobiele apparaten (Android en iOS) kunt beheren en ESET Endpoint Security voor Android kunt beheren.

ESET PROTECT Virtual Appliance: ESET PROTECT VA is bedoeld voor gebruikers die ESET PROTECT in een gevirtualiseerde omgeving willen uitvoeren.

ESET PROTECT Virtual Agent Host: een onderdeel van ESET PROTECT dat agententiteiten virtualiseert om beheer mogelijk te maken van agentloze virtuele machines. Deze oplossing maakt automatisering, het gebruik van dynamische groepen en hetzelfde taakbeheerniveau mogelijk als ESET Management Agent op fysieke computers. Virtual Agent verzamelt informatie van virtuele machines en stuurt deze naar ESET PROTECT Server.

Mirror Tool: Mirror Tool is nodig om modules offline bij te werken. Als uw clientcomputers geen internetverbinding hebben, kunt u met Mirror Tool updatebestanden downloaden bij ESET-updateservers en deze lokaal opslaan.

ESET Remote Deployment Tool: met dit hulpprogramma kunt u alles-in-één-pakketten implementeren die zijn gemaakt in <%PRODUCT%> Web Console. Dit is een gemakkelijke manier om ESET Management Agent met een ESET-product via een netwerk naar computers te distribueren.

ESET Business Account: op de nieuwe licentieportal voor zakelijke ESET-producten kunt u licenties beheren. Zie het ESET Business Account-gedeelte van dit document voor instructies om uw product te activeren of zie de ESET Business Account-gebruikershandleiding voor meer informatie over ESET Business Account. Als u al over een door ESET uitgegeven gebruikersnaam en wachtwoord beschikt die u naar een licentiecode wilt converteren, verwijzen wij u naar het gedeelte Verouderde referenties voor een licentie converteren.

ESET Enterprise Inspector: een uitgebreid endpointdetectie- en responssysteem met functies zoals: incidentdetectie, incidentbeheer en respons, gegevens verzamelen, indicaties voor de detectie van schendingen, detectie van afwijkingen, gedragdetectie en beleidsschendingen.

Met de ESET PROTECT-webconsole kunt u ESET-oplossingen implementeren, taken beheren, beveiligingsbeleid afdwingen, systeemstatus bewaken en snel reageren op problemen of bedreigingen op externe computers.

note

Zie de onlinegebruikershandleiding van ESET PROTECT voor meer informatie.