Kommandolinjeinstallasjon

Du kan installere ESET Endpoint Antivirus lokalt ved å bruke kommandolinjen, eller du kan installere eksternt ved hjelp av en klientoppgave fra ESET PROTECT eller ESET Security Management Center.

Supported parameters

APPDIR=<path>

Bane – Gyldig mappebane

Application installation directory.

APPDATADIR=<path>

Bane – Gyldig mappebane

Installasjonsmappe for programdata.

MODULEDIR=<path>

Bane – Gyldig mappebane

Modulinstallasjonsmappe.

ADDLOCAL=<list>

Komponentinstallering – liste over ikke-obligatoriske funksjoner som skal installeres lokalt.

Bruk med ESET .msi-pakker: ees_nt64_ENU.msi /qn ADDLOCAL=<list>

For flere detaljer om ADDLOCAL-egenskapen, se http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa367536%28v=vs.85%29.aspx

ADDEXCLUDE=<list>

ADDEXCLUDE-listen er en kommaseparert liste over alle funksjonsnavn som ikke skal installeres, som en erstatning for den foreldede REMOVE.

Når du velger en funksjon som ikke skal installeres, må hele banen (dvs. alle dens underfunksjoner) og relaterte usynlige funksjoner eksplisitt inkluderes i listen.

Bruk med ESET .msi-pakker: ees_nt64_enu.msi /qn ADDEXCLUDE=Firewall,Network

note

ADDEXCLUDE kan ikke brukes sammen med ADDLOCAL.

Se dokumentasjon for msiexec-versjonen som brukes for de riktige kommandolinjebryterne.

Regler

ADDLOCAL-liste er en kommaseparert med alle funksjonsnavn som skal installeres.

Når du velger en funksjon du vil installere, må hele banen (alle overordnede funksjoner) eksplisitt være inkludert i listen.

Se ytterligere regler for riktig bruk.

Komponenter og funksjoner

note

Komponentinstallasjon som bruker ADDLOCAL/ADDEXCLUDE-parametere vil ikke fungere med ESET Endpoint Antivirus.

Funksjonene er delt inn i 4 kategorier:

Obligatorisk – funksjonen vil alltid være installert.

Valgfritt – funksjonen kan velges bort slik at den ikke blir installert.

Usynlig – logisk funksjon som kreves for at andre funksjoner skal fungere riktig

Placeholder –funksjon som ikke påvirker produktet, men må være oppført med delfunksjoner

Funksjonssettet til ESET Endpoint Antivirus er som følger:

Beskrivelse

Feature Name

Overordnet funksjon

Tilstedeværelse

Grunnleggende programkomponenter

Computer

Placeholder

Deteksjonsmotor

Antivirus

Computer

Obligatorisk

Deteksjonsmotor / malware-skanninger

Scan

Computer

Obligatorisk

Deteksjonsmotor / filsystembeskyttelse i sanntid

RealtimeProtection

Computer

Obligatorisk

Deteksjonsmotor / skadelig programvare-skanninger / Dokumentbeskyttelse

DocumentProtection

Antivirus

Valgfritt

Enhetskontroll

DeviceControl

Computer

Valgfritt

Nettverksbeskyttelse

Network

Placeholder

Nettverksbeskyttelse/brannmur

Firewall

Network

Valgfritt

Nettverksbeskyttelse / beskyttelse mot nettverksangrep / ...

IdsAndBotnetProtection

Network

Valgfritt

Sikker nettleser

OnlinePaymentProtection

WebAndEmail

Valgfritt

Nett og e-post

WebAndEmail

Placeholder

Nett og e-post / protokollfiltrering

ProtocolFiltering

WebAndEmail

Usynlig

Nett og e-post / Beskyttelse for nettilgang

WebAccessProtection

WebAndEmail

Valgfritt

Nett og e-post / Beskyttelse for e-postklient

EmailClientProtection

WebAndEmail

Valgfritt

Nett og e-post / E-postklientbeskyttelse / E-postklienter

MailPlugins

EmailClientProtection

Usynlig

Nett og e-post / Beskyttelse for e-postklient / Spambeskyttelse

Antispam

EmailClientProtection

Valgfritt

Nett og e-post / Nettkontroll

WebControl

WebAndEmail

Valgfritt

Verktøy / ESET RMM

Rmm

Valgfritt

Oppdatering / Profiler / Oppdateringsspeil

UpdateMirror

Valgfritt

ESET Enterprise Inspector-plugin

EnterpriseInspector

Usynlig

Gruppefunksjonssett:

Beskrivelse

Feature Name

Feature Presence

Alle obligatoriske funksjoner

_Base

Usynlig

Alle tilgjengelige funksjoner

ALL

Usynlig

Additional rules

Hvis noen av WebAndEmail-funksjonene er valgt for installasjon, må den usynlige ProtocolFiltering-funksjonen være inkludert i listen.

Alle funksjonsnavnene skiller mellom store og små bokstaver, UpdateMirror er for eksempel ikke det samme som UPDATEMIRROR.

Liste over konfigurasjonsegenskaper

Egenskap

Verdi:

Trekk

CFG_POTENTIALLYUNWANTED_ENABLED=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

PUA-deteksjon

CFG_LIVEGRID_ENABLED=

Se nedenfor

Se LiveGrid-egenskapen nedenfor

FIRSTSCAN_ENABLE=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Planlegg og kjør en datamaskinskanning etter installasjonen

CFG_PROXY_ENABLED=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Innstillinger for proxy-server

CFG_PROXY_ADDRESS=

<ip>

IP-adresse for proxyserver

CFG_PROXY_PORT=

<port>

Proxy-serverportnummer

CFG_PROXY_USERNAME=

<username>

Brukernavn for godkjenning

CFG_PROXY_PASSWORD=

<password>

Passord for godkjenning

ACTIVATION_DATA=

Se nedenfor

Produktaktivering, lisensnøkkel eller offline lisensfil

ACTIVATION_DLG_SUPPRESS=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Når den er satt til "1", må du ikke vise vinduet Produktaktivering etter første start

ADMINCFG=

<path>

Bane til eksportert XML-konfigurasjon
(standardverdi cfg.xml)

LiveGrid®-egenskap

Når du installerer ESET Endpoint Antivirus med CFG_LIVEGRID_ENABLED, vil atferden til produktet etter installasjonen være:

Trekk

CFG_LIVEGRID_ENABLED=0

CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

ESET LiveGrid® omdømmesystem

Tilbakemeldingssystemet ESET LiveGrid®

Av

Send inn anonym statistikk

Av

ACTIVATION_DATA-egenskap

Format

Metoder

ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

Aktivering med ESET-lisensnøkkel (Internett-tilkobling skal være aktiv)

ACTIVATION_DATA=offline:C:\ProgramData\ESET\ESET Security\license.lf

Aktivering ved bruk av en offline lisensfil

Språkegenskaper

ESET Endpoint Antivirus språk (du må spesifisere begge egenskapene).

Egenskap

Verdi:

PRODUCT_LANG=

LCID-desimal (ID for nasjonal innstilling), for eksempel 1033 for engelsk (USA), se listen over språkkoder.

PRODUCT_LANG_CODE=

LCID-streng (Language Culture Name / språk, kultur, navn) med små bokstaver, for eksempel en-us for engelsk – USA, se listen over språkkoder.

Eksempler på kommandolinjeinstallasjon

important

Sørg for å lese lisensavtalen for sluttbrukere og ha administrative rettigheter før du kjører installasjonen.

example

Ekskluder delen NetworkProtection fra installasjonen (du må også spesifisere alle underordnede funksjoner):

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDEXCLUDE=Network,Firewall,IdsAndBotnetProtection

example

Hvis du vil at ESET Endpoint Antivirus skal konfigureres automatisk etter installasjonen, kan du spesifisere grunnleggende konfigurasjonsparametere i installasjonskommandoen.

Installer ESET Endpoint Antivirus med ESET LiveGrid® aktivert:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

example

Installer til en annen programinstallasjonsmappe enn standard.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi APPDIR=C:\ESET\

example

Installer og aktiver ESET Endpoint Antivirus ved å bruke ESET-lisensnøkkelen din.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

example

Lydløs installasjon med detaljert logging (nyttig for feilsøking), og RMM bare med obligatoriske komponenter:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi /l*xv msi.log ADDLOCAL=_Base,Rmm

example

Tvunget lydløs installasjon med spesifisert språk.

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDLOCAL=ALL PRODUCT_LANG=1033 PRODUCT_LANG_CODE=en-us

Alternativer for kommandolinje etter installasjon

ESET CMD – importer en .xml-konfigurasjonsfil eller slå en sikkerhetsfunksjon på/av

Kommandolinjeskanner – kjør en datamaskinskanning fra kommandolinjen