Filsystembeskyttelse i sanntid

Filsystembeskyttelse i sanntid kontrollerer alle filene på systemet for ondsinnet kode under åpning, oppretting og kjøring.

CONFIG_AMON

Som standard startes filsystembeskyttelse i sanntid samtidig med systemet for å sikre kontinuerlig skanning. Vi anbefaler ikke deaktivering av Aktiver filsystembeskyttelse i sanntid i Avansert oppsett under Deteksjonsmotor > Filsystembeskyttelse i sanntid > Grunnleggende.

Medietyper som skal skannes

Som standard blir alle typer medier skannet for potensielle trusler:

Lokale stasjoner – skanner alle systemharddisker og interne harddisker (eksempel: C:\, D:\).

Flyttbare medier – skanner CD-er, DVD-er, USB-lagring, minnekort osv.

Nettverksstasjoner – skanner alle tilordnede nettverksstasjoner (eksempel: H:\ som \\store04) eller nettverksstasjoner med direktetilgang (eksempel: \\store08).

Vi anbefaler at du bruker standardinnstillingene og at disse innstillingene bare endres i spesifikke tilfeller, som når skanning av bestemte medier reduserer dataoverføringer betydelig.

Skann når

Standardinnstillingen er at alle filer blir skannet ved åpning, utførelse eller opprettelse. Vi anbefaler at du beholder standardinnstillingene, fordi disse gir maksimalt nivå av beskyttelse i sanntid for datamaskinen:

Fil åpen – skanner når filer åpnes.

Filopprettelse – skanner filer som opprettes eller modifiseres.

Filutførelse – skanner når filer utføres eller kjøres.

Tilgang til oppstartssektorer på flyttbare medier – Når flyttbare medier som inneholder en oppstartssektor, settes inn i enheten, blir oppstartssektoren skannet umiddelbart. Dette alternativet aktiverer ikke skanning av filer på flyttbare medier. Skanning av filer på flyttbare medier finner du under Medietyper som skal skannes > Flyttbare medier. For at Tilgang til oppstartssektorer på flyttbare medier skal virke riktig, må Oppstartssektorer/UEFI være aktivert i ThreatSense-parameterne.

Prosesser som skal utelates fra skanninger – Les mer om denne utelatelsestypen i kapittelet Prosessutelatelser.

Filsystembeskyttelsen i sanntid kontrollerer alle medietyper, og kontrollen blir utløst av forskjellige systemhendelser, for eksempel at en fil tas i bruk. Bruk av oppdagelsesmetoder som er basert på ThreatSense-teknologi (beskrives i avsnittet Oppsett av parametere for ThreatSenseengine parameter setup) kan føre til at filsystembeskyttelse i sanntid konfigureres til å behandle nyopprettede filer annerledes enn eksisterende filer. Du kan for eksempelkonfigurere filsystembeskyttelse i sanntid til å overvåke nyopprettede filer nøyere.

For å sikre et minimalt systemavtrykk ved bruk av beskyttelse i sanntid blir filer som allerede er skannet, ikke skannet gjentatte ganger (med mindre de har blitt endret). Filene skannes på nytt umiddelbart etter hver oppdatering av deteksjonsmotoren. Denne atferden kan endres ved bruk av Smartoptimalisering. Hvis Smartoptimalisering deaktiveres, skannes alle filene hver gang de åpnes. Denne innstillingen endres ved å trykke F5 for å åpne Avansert oppsett og utvide Antivirus > Filsystembeskyttelse i sanntid. Klikk ThreatSense-parametere > Annet og velg eller velg bort Aktiver smart optimalisering.