Uppdatera

Alternativ för uppdateringsinställningar finns i Avancerade inställningar > Uppdatera. Detta avsnittet anger information om uppdateringskällan, t.ex. uppdateringsservrar och deras autentiseringsuppgifter.

important

Det är mycket viktigt att du fyller i alla uppdateringsparametrar korrekt för att uppdateringarna ska hämtas korrekt. Om du använder en brandvägg, kontrollera att ESET-programmet kan kommunicera med Internet (t.ex. HTTPS-kommunikation).

icon_section Uppdatera

Den uppdateringsprofil som för närvarande används visas i listrutan Välj standardprofil för uppdateringar.

Se avsnittet Uppdateringsprofiler om du vill skapa en ny profil.

Konfigurera meddelanden om uppdateringar – klicka på Redigera för att välja vilka programmeddelanden som ska visas. Du kan välja om meddelanden ska visas på skrivbordet och/eller skickas via e-post.

Om det uppstår problem vid hämtning av moduluppdateringar klickar du på Rensa bredvid Rensa uppdateringscache för att ta bort temporära uppdateringsfiler/cache.

Varningar om inaktuell detekteringsmotor

Ställ in högsta ålder på detekteringsmotor automatiskt – gör det möjligt att ställa in den maximala tiden (i dagar) varefter detekteringsmotorn rapporteras som inaktuell. Standardvärdet för Högsta ålder på detekteringsmotor (dagar) är 7.

Modulåterställning

Misstänker du att en ny uppdatering av detekteringsmotorn och/eller programmodulerna är instabila eller skadade, går det att återställa till den föregående versionen och inaktivera uppdateringar under en viss tidsperiod.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

icon_section Profiler

Uppdateringsprofiler skapas för olika uppdateringskonfigurationer och -aktiviteter. Att skapa uppdateringsprofiler är särskilt användbart för mobila användare som behöver skapa en alternativ profil för anslutningsegenskaper till internet som regelbundet ändras.

Rullgardinsmenyn Välj profil att redigera visar den aktuella profilen och är inställd på Min profil som standard.

Skapa en ny profil genom att klicka på Redigera intill Lista över profiler, ange ett eget Profilnamn och klicka sedan på Lägg till.

Uppdateringar

Som standard är Uppdateringstypen inställd på Vanlig uppdatering för att säkerställa att uppdateringsfiler hämtas automatiskt från ESET-servern med minst nätverkstrafik. Testlägesuppdateringar (alternativet Testläge) är uppdateringar som har genomgått grundlig intern testning och snart är allmänt tillgängliga. Du kan dra fördel av att ha tillgång till de senaste identifieringsmetoderna och korrigeringarna genom att aktivera testläge. Testläget är inte alltid stabilt och FÅR INTE användas på produktionsservrar och arbetsstationer där maximal åtkomst och stabilitet krävs. Fördröjd uppdatering gör att du kan uppdatera från särskilda uppdateringsservrar som tillhandahåller nya versioner av virusdatabaser med en fördröjning på minst X timmar (dvs. databaser testade i en verklig miljö och därför ansedda som stabila).

Aktivera optimering av uppdateringsleveranser – när detta är aktiverat kan uppdateringsfiler hämtas från CDN (Content Delivery Network). Om inställningen inaktiveras kan hämtningar avbrytas eller gå långsammare när dedikerade ESET-uppdateringsservrar är överbelastade. Inaktivering är praktisk när en brandvägg är begränsad till att endast komma åt ESET-uppdateringsservrars IP-adresser eller när en anslutning till CDN-tjänster inte fungerar.

Fråga innan uppdatering hämtas – en avisering visas där du kan välja att bekräfta eller neka hämtningar av uppdateringsfiler. Om uppdateringsfilens storlek är större än angivet i Fråga om en uppdateringsfil är större än (kB) visas en bekräftelseruta. Om uppdateringsfilens storlek är inställd på 0 kB visas alltid en bekräftelseruta.

CONFIG_UPDATE_SOURCE

Moduluppdateringar

Alternativet Välj automatiskt är aktiverat som standard. Alternativet Anpassad server är platsen där uppdateringar lagras. Om en ESET-uppdateringsserver används bör standardalternativet användas.

Aktivera mer frekventa uppdateringar av detekteringssignaturer – detekteringssignaturer uppdateras oftare. Om alternativet inaktiveras kan detekteringshastigheten försämras.

Tillåt moduluppdateringar från flyttbara medier – möjliggör uppdatering från flyttbara medier om de innehåller en skapad spegling. När Automatiskt väljs körs uppdateringen i bakgrunden. Om du vill visa dialogrutor vid uppdateringen väljer du Fråga alltid.

När du använder en lokal HTTP-server, även känd som spegel, bör uppdateringsservern vara inställd så här:
http://datorns_namn_eller_dess_IP-adress:2221

När du använder en lokal HTTP-server med SSL ska uppdateringsservern vara inställd så här:
https://datorns_namn_eller_dess_IP-adress:2221

När du använder en lokal delad mapp ska uppdateringsservern vara inställd så här:
\\datorns_namn_eller_dess_IP-adress\delad_mapp

note

HTTP-serverportnumret som anges i exemplen ovan beror på vilken port HTTP/HTTPS-servern lyssnar på.

Produktuppdateringar

Se Produktuppdateringar.

Anslutningsalternativ

Se Anslutningsalternativ.

Spegling av uppdateringar

Se Spegling av uppdateringar.