Overvågningslogge

I et virksomhedsmiljø er der som regel flere brugere med adgangsrettigheder defineret for konfiguration af slutpunkter. Da ændring af produktkonfigurationen kan have stor indflydelse på, hvordan produkter fungerer, er det vigtigt, at administratorer kan spore de ændringer, der foretages af brugere, så administratorer hurtigt kan identificere, løse og også undgå, at de samme eller lignende problemer opstår i fremtiden.

Overvågningsloggen er en ny type logføring til identificering af roden til problemet. Overvågningslogge sporer ændringer i konfiguration eller beskyttelsestilstand og optager øjebliksbilleder til senere brug.

Du kan få vist Overvågningslog ved at klikke på Værktøjer i hovedmenuen, klikke på Logfiler og derefter vælge Overvågningslogge i rullemenuen.

Overvågningsloggen indeholder oplysninger om:

• Tid – hvornår ændringen blev foretaget
  • Type – hvilken type indstilling eller funktion der blev ændret
  • Beskrivelse – hvad præcist blev ændret, og hvilken del af indstillinger blev ændret, sammen med antallet af ændrede indstillinger
  • Kilde – hvor er kilden til ændringen
  • Bruger – hvem foretog ændringen

PAGE_AUDIT_LOGS

Højreklik på en type af ændrede indstillinger i overvågningsloggen i vinduet Logfiler, og vælg Vis ændringer i genvejsmenuen for at få vist detaljerede oplysninger om den udførte ændring. Derudover kan du gendanne ændrede indstillinger ved at klikke på Gendan i genvejsmenuen (ikke tilgængelig for produkter, der administreres af ESET PROTECT On-Prem). Hvis du vælger Slet alle i genvejsmenuen, oprettes der en log med oplysninger om denne handling.

Hvis Optimer logfiler automatisk er aktiveret i Avanceret opsætning > Værktøjer > Logfiler, defragmenteres overvågningsloggene automatisk som andre logge.

Hvis Slet automatisk poster, der er ældre end (dage) er aktiveret i Avanceret opsætning > Værktøjer > Logfiler, slettes gamle poster, der er ældre end det angivne antal dage, automatisk.