Introduktion till ESET PROTECT

ESET PROTECT möjliggör hantering av ESET-produkter på arbetsstationer, servrar och mobila enheter i en nätverksmiljö från en central plats.

Med ESET PROTECT-webbkonsolen går det att distribuera ESET-lösningar, hantera aktiviteter, verkställa säkerhetspolicyer, övervaka systemets status och snabbt reagera på problem eller hot på fjärrdatorer. Se även översikten över arkitektur- och infrastrukturelementen i ESET PROTECT, Komma igång med ESET PROTECT-webbkonsolen och Miljöer som stöds för tillhandahållande på datorer.

ESET PROTECT består av följande komponenter:

• ESET PROTECT Server – den hanterar kommunikation med agenter samt samlar in och lagrar programdata i databasen. ESET PROTECT-server kan installeras på såväl Windows- som Linux-servrar och finns även som virtuell installation.
  • ESET PROTECT-webbkonsol – -webbkonsolen är det primära gränssnittet för hantering av klientdatorer i din miljö. Den visar en översikt över statusen för klienter i nätverket och kan användas för att fjärrdistribuera ESET-lösningar till ohanterade datorer. När du har installerat ESET PROTECT-servern (-servern) kan du även komma åt webbkonsolen med hjälp av webbläsaren. Om du väljer att göra webbservern tillgänglig via internet kan du använda ESET PROTECT från alla platser och/eller enheter med en internetanslutning.
  • ESET Management-agent – -agenten möjliggör kommunikation mellan ESET PROTECT-servern och klientdatorer. Agenten måste vara installerad på klientdatorn för att kommunikation mellan den datorn och ESET PROTECT-servern ska kunna upprättas. Eftersom den är belägen på klientdatorn och kan lagra flera säkerhetsscenarier minskar ESET Management-agenten avsevärt reaktionstiden på nya detekteringar. Med hjälp av ESET PROTECT-webbkonsolen går det att distribuera ESET Management-agenten till ohanterade datorer som har identifierats av Active Directory eller ESET RD-sensorn. Det går även att installera ESET Management-agenten manuellt på klientdatorer om så behövs.
  • ESET Rogue Detection Sensor – detekterar ohanterade datorer i nätverket och skickar deras information till ESET PROTECT-servern. På så sätt kan du hantera nya klientdatorer i ESET PROTECT utan att behöva söka och lägga till dem manuellt. Rogue Detection Sensor kommer ihåg datorer som har upptäckts och skickar inte samma information två gånger.
  • ESET Bridge – är en tjänst som kan användas i kombination med ESET PROTECT för att:
    • Distribuera uppdateringar till klientdatorer och installationspaket till ESET Management-agenten.
    • Vidarebefordra kommunikation från ESET Management-agenter till ESET PROTECT-servern.
  • Mobile Device Connector – är en komponent som möjliggör hantering av mobila enheter med ESET PROTECT, så att du kan hantera mobila enheter (Android och iOS) samt administrera ESET Endpoint Security för Android.
  • Virtuell installation av ESET PROTECT – avsedd för användare som vill köra ESET PROTECT i en virtualiserad miljö.
  • ESET PROTECT Virtual Agent Host – är en komponent ESET PROTECT i som virtualiserar agententiteter för att hantera agentlösa virtuella datorer. Den här lösningen möjliggör automatisering, dynamiskt grupputnyttjande och samma nivå av åtgärdshantering som ESET Management-agenter på fysiska datorer. Den virtuella agenten samlar in information från virtuella maskiner och skickar den till ESET PROTECT-servern.
  • Speglingsverktyg – speglingsverktyget krävs för offlineuppdateringar av moduler. Om klientdatorerna inte har en internetanslutning kan du använda speglingsverktyget för att hämta uppdateringsfiler från ESET-uppdateringsservrar och spara dem lokalt.
  • ESET Remote Deployment Tool – används för distribution av allt-i-ett-paket skapade i <%PRODUCT%>-webbkonsolen. Det är ett smidigt sätt att distribuera ESET Management-agenter med en ESET-produkt på datorer över ett nätverk.

note

Ytterligare information finns i onlinehjälpen för ESET PROTECT.