Hvordan benytte Overstyringsmodus

Brukere med ESET Endpoint-produkter (versjon 6.5 og nyere) for Windows installert på sine maskiner kan bruke overstyringsfunksjonen. Overstyringsmodus lar brukere på klientmaskinnivå endre innstillingene i det installerte ESET-produktet, selv om det er benyttet en policy på disse innstillingene. Overstyringsmodus kan aktiveres for enkelte AD-brukere, eller det kan være passordbeskyttet. Funksjonen kan ikke aktiveres i mer enn fire timer om gangen.

warning

Overstyringsmodus kan ikke stoppes fra ESET PROTECT-webkonsollen når det er aktivert. Overstyringsmodus deaktiveres automatisk når tidsperioden for overstyring utløper. Den kan også slås av på klientmaskinen.

Brukeren som bruker overstyringsmodus, må også ha Windows-administratorrettigheter. Ellers kan ikke brukeren lagre endringene i oppsettet for ESET Endpoint Antivirus.

Active Directory-gruppegodkjenning støttes.

For å angi Overstyringsmodus:

1. Naviger til ICON_ESMC_POLICY Retningslinjer > Ny retningslinje.
  2. I Grunnleggende-delen, skriv inn et Navn og Beskrivelse for denne policyen.
  3. I Innstillinger-delen, velg ESET-endepunkt for Windows.
  4. Klikk Overstyringsmodus og konfigurer regler for overstyringsmodus.
  5. I Tilordne-delen, velg datamaskin eller gruppe av datamaskiner som denne policyen skal gjelde for.
  6. Gå igjennom innstillingene i Oppsummerings-delen og klikk Fullfør for angi policyen.

admin_pol_override

example

Hvis John har et problem med at endepunktsinnstillinger blokkerer noen viktige funksjoner eller nettilgangen på sin maskin, kan Administratoren gi John tillatelse til å overstyre sin eksisterende endepunktpolicy og justere innstillingene manuelt på sin maskin. Etterpå kan disse nye innstillingene bli forespurt av ESET PROTECT slik at administratoren kan etablere en ny policy med dem.

For å gjøre dette følger du trinnene nedenfor:

1. Naviger til Retningslinjer > Ny retningslinje.
  2. Fullfør feltene Navn og Beskrivelse. I Innstillinger-delen, velg ESET-endepunkt for Windows.
  3. Klikk Overstyringsmodus, etabler overstyringsmodus for én time og velg John som AD-bruker.
  4. Tildel policyen til Johns computer og klikk Fullfør for å lagre policyen.
  5. John må aktivere Overstyringsmodus på sitt ESET-endepunkt og endre innstillingene manuelt på sin maskin.
  6. På ESET PROTECT-nettkonsollen, naviger til Datamaskiner, velg Johns datamaskin og klikk Vis detaljer.
  7. I Konfigurasjons-delen, klikk Forespør konfigurasjon for å sette opp en klientoppgave for å få konfigurasjonen fra klienten så fort som mulig.
  8. Den nye konfigurasjonen vil bli synlig i løpet av kort tid. Klikk på produktet som du vil lagre innstillingene for, og klikk deretter Åpne konfigurasjon.
  9. Du kan gå igjennom innstillingene og deretter klikke Konverter til policy.
  10. Fullfør feltene Navn og Beskrivelse.
  11. I Innstillinger-delen, kan du modifisere innstillingen hvis nødvendig.
  12. I Tildel-delen, kan du tildele denne policyen til Johns datamaskin (eller andres).
  13. Klikk Fullfør for å lagre innstillingene.
  14. Ikke glem å fjerne overstyringspolicyen når den ikke lenger er nødvendig.