HIPS-regelbehandling

Dette er en liste over brukerdefinerte og automatisk tillagte regler fra HIPS-systemet. Du finner flere opplysninger om opprettelse av regler og HIPS-operasjoner i kapitlet Innstillinger for HIPS-regler. Se også Generelle HIPS-prinsipper.

Kolonner

Regel – Brukerdefinert eller automatisk valgt regelnavn.

Aktivert – Deaktiver dette alternativet hvis du ønsker å beholde regelen i listen, men ikke ønsker å bruke den.

Handling – Regelen angir en handling – Tillat, Blokker eller Spør – som bør utføres hvis vilkårene stemmer.

Kilder – Regelen vil bare bli brukt hvis hendelsen blir utløst av et program/programmer.

Mål – Regelen vil bare bli brukt hvis operasjonen er knyttet til en spesifikk fil, program eller registeroppføring.

Loggfører alvorsgrad – Hvis du aktiverer dette alternativet, vil informasjon om denne regelen bli skrevet til HIPS-loggen.

Varsle – Et varsling vises i nederste høyre hjørne hvis en hendelse utløses.

Kontrollelementer

Legg til – Oppretter en ny regel.

Rediger – Lar deg redigere valgte oppføringer.

Slett – Fjerner valgte oppføringer.

Prioritet for HIPS-regler

Det er ingen alternativer for justering av prioritetsnivå for HIPS-regler ved bruk av opp-/ned-knappene.

• Alle regler du oppretter har samme prioritet
  • Jo mer spesifikk regelen er, desto høyere prioritet har den (for eksempel har regel for et spesifikt program høyere prioritet enn regelen for alle programmer)
  • Internt inneholder HIPS regler av høyere prioritet, som ikke er tilgjengelige for deg (for eksempel kan du ikke overstyre definerte Selvforsvar-regler)
  • En regel du oppretter som kan få operativsystemet til å fryse, tas ikke i bruk (har lavest prioritet)