Oppdatering fra speilet

Det finnes to grunnleggende metoder for å konfigurere et speil, som er et repositorium der klienter kan laste ned oppdateringsfiler. Mappen med oppdateringsfiler kan presenteres som en delt nettverksmappe eller som en HTTP-server.

warning

Oppdateringsspeil oppretter kopier av oppdateringsfiler som kan brukes til å oppdatere arbeidsstasjoner som kjører samme generasjon av ESET Endpoint Antivirus for Windows (For eksempel oppretter versjon 10.x ESET Endpoint Antivirus oppdateringsfiler bare for versjon 10.x ESET Endpoint Antivirus for Windows og ESET Endpoint Security for Windows).

Tilgang til speilet med en intern HTTP-server

Dette er standardkonfigurasjonen som er angitt i den forhåndsdefinerte programkonfigurasjonen. For å tillate tilgang til speilet ved hjelp av HTTP-serveren, gå til Avansert oppsett > Oppdatering > Profiler > Oppdateringsspeil og velg Opprett oppdateringsspeil.

I HTTP-server-delen på Speil-fanen kan du angi serverporten HTTP-serveren skal lytte til, samt typen autentisering som brukes av HTTP-serveren. Som standard er serverporten satt til 2221.

Godkjenning – Definerer godkjenningsmetoden som skal brukes for tilgang til oppdateringsfilene. Følgende alternativer er tilgjengelige: Ingen, Grunnleggende og NTLM. Velg Grunnleggende for å bruke base64-kryptering med grunnleggende autentisering av brukernavn og passord. Alternativet NTLM gir kryptering med en trygg krypteringsmetode. Autentiseringen bruker brukeren som er opprettet på arbeidsstasjonen og som deler oppdateringsfilene. Standardinnstillingen er Ingen, noe som gir tilgang til oppdateringsfilene uten behov for autentisering.

warning

Hvis du vil gi tilgang til oppdateringsfiler via HTTP-serveren, må speilmappen være på samme datamaskin som ESET Endpoint Antivirus-forekomsten som oppretter den.

note

Feilen Ugyldig brukernavn og/eller passord vises i oppdateringsvinduet på hovedmenyen etter flere mislykkede forsøk på å oppdatere fra speilet. Vi anbefaler at du går til Avansert oppsett > Oppdater > Profiler > Oppdateringsspeil og kontrollerer brukernavnet og passordet. Den vanligste grunnen til denne feilen er at autentiseringsdataene ikke er skrevet inn riktig.

Etter at Speil-serveren er konfigurert, må du legge til den nye oppdateringsserveren på klientarbeidsstasjoner. Gjør dette ved å følge fremgangsmåten under:

• Gå inn på Avansert oppsett (F5) og klikk på Oppdater > Profiler > Oppdateringer > Moduloppdateringer.
  • Deaktiver Velg automatisk og legg til en ny server i feltet Oppdateringsserver ved å bruke ett av følgende formater:
    http://IP_adresse_til_din_server:2221
    https://IP_address_of_your_server:2221 (hvis SSL brukes)

Tilgang til speilet via systemressurser

Først må du opprette en delt mappe på en lokal stasjon eller nettverksstasjon. Når du oppretter mappen for speilet, må du gi skrivetilgang til brukeren som skal lagre oppdaterte filer i mappen, og lesetilgang til alle brukere som skal oppdatere ESET Endpoint Antivirus fra speilmappen.

Deretter konfigurerer du tilgang til speilet i Avansert oppsett > Oppdater > Profiler> Oppdateringsspeil ved å deaktivere Skaff oppdateringsfiler via intern HTTP-server. Dette alternativet er aktivert som standard i programinstallasjonspakken.

Hvis den delte mappen ligger på en annen datamaskin på nettverket, må du angi autentiseringsdata for tilgang til den andre datamaskinen. For å angi autentiseringsdata, åpne ESET Endpoint Antivirus Avansert oppsett (F5) og klikk på Oppdater > Profiler > Oppdateringer > Tilkoblingsalternativer > Windows-delinger > Koble til LAN som. Dette er den samme innstillingen som brukes til oppdatering, som beskrevet i delen Koble til LAN som.

VFor å få tilgang til speilmappen, må dette gjøres på samme konto som den som ble brukt til å logge inn på datamaskinen som speilet er opprettet på. Hvis datamaskinen er i et domene, skal brukernavn "domene \ bruker" brukes. Hvis datamaskinen ikke er i et domene, skal «din_servers_IP_adresse\bruker» eller «vertsnavn\bruker» brukes.

Etter at speilkonfigurasjonen er fullført, fortsetter du med arbeidsstasjonene og angir \\UNC\PATH som oppdateringsserver ved å følge trinnene nedenfor:

1. Åpne ESET Endpoint Antivirus Avansert oppsett, og klikk på Oppdater > Profiler > Oppdateringer.
  2. Deaktiver Velg automatisk ved siden av Moduloppdateringer og en ny server til Oppdateringsserver -feltet ved bruk av \\UNC\PATH-formatet.

note

For oppdateringene skal fungere riktig, må banen til speilmappen være angitt som en UNC-bane. Oppdateringer fra tilordnede stasjoner vil kanskje ikke fungere.

important

Opprette speilet ved hjelp av speilverktøyet

Speilverktøyet skaper en struktur av mapper som er forskjellige fra hva endepunktspeilet gjør. Hver mappe inneholder oppdateringsfiler for en gruppe produkter. Du må spesifisere hele banen til riktig mappe i oppdateringsinnstillingene for produktet ved hjelp av speilet.

For å oppdatere ESET PROTECT fra speilet, sett Oppdateringsserver til (i henhold til HTTP-serverens rotplassering):

http://your_server_address/mirror/eset_upd/ep10

Den siste delen styrer programkomponenter (PCU-er). Som standard blir nedlastede programkomponenter klargjort for å kopiere til lokal speilserver. Hvis Produktoppdateringer er valgt, trenger du ikke å klikke Oppgrader komponenter fordi filene kopieres automatisk til den lokale speilserveren når de er tilgjengelige. Se Oppdateringsmodus hvis du ønsker mer informasjon om produktoppdateringer.