Oppdater speil

Med ESET Endpoint Antivirus kan du opprette kopier av oppdateringsfiler som kan brukes til å oppdatere andre arbeidsstasjoner i nettverket. Opprettelse av «speil» – en kopi av oppdateringsfilene i et LAN-miljø er praktisk, siden oppdateringsfilene ikke trenger å lastes ned fra leverandørens oppdateringsserver gjentatte ganger av hver arbeidsstasjon. Oppdateringene lastes ned til en lokal speilserver, og deretter distribueres de til alle arbeidsstasjonene. Dermed hindres en mulig risiko for overbelastning av nettverket. Når klientarbeidsstasjoner oppdateres fra en speilserver, optimaliseres belastningsfordelingen i nettverket, og man sparer båndbredde for Internett-tilgang.

warning

Oppdateringsspeil oppretter kopier av oppdateringsfiler som kan brukes til å oppdatere arbeidsstasjoner som kjører samme generasjon av ESET Endpoint Antivirus for Windows (For eksempel oppretter versjon 10.x ESET Endpoint Antivirus oppdateringsfiler bare for versjon 10.x ESET Endpoint Antivirus for Windows og ESET Endpoint Security for Windows).

note

Hvis du vil minimere internettrafikk på nettverk der ESET PROTECT brukes til å administrere et stort antall klienter, anbefaler vi at du bruker ESET Bridge i stedet for å konfigurere en klient som et speil. ESET Bridge kan installeres med ESET PROTECT ved å bruke alt-i-ett-installasjonsprogrammet eller som en frittstående komponent. Hvis du vil ha mer informasjon og finne ut forskjellene mellom ESET Bridge, Apache HTTP Proxy, Mirror Tool og direkte tilkobling, kan du se hjelpesiden for ESET PROTECT på nettet.

Konfigurasjonsalternativer for den lokale speilserveren er tilgjengelig i Avansert oppsett under Oppdater. For å gå inn på denne delen trykker du på F5 for å gå inn på Avansert oppsett, og klikker på Oppdater > Profiler og velger Oppdateringsspeil-fanen.

CONFIG_UPDATE_MIRROR

For å opprette et speil på en klients arbeidsstasjon, aktiver Opprett oppdateringsspeil. Når du velger dette alternativet, aktiveres andre alternativer for speilkonfigurasjon, for eksempel måten man får tilgang til oppdateringsfiler på og oppdateringsbanen til speilede filer.

Tilgang til oppdateringsfiler

Aktiver HTTP-serveren – Hvis denne er aktivert kan du enkelt få tilgang til oppdateringsfiler via HTTP uten å måtte oppgi brukernavn og passord.

Metodene som brukes til å få tilgang til Speil-serveren er beskrevet i detalj i avsnittet Oppdatering fra speilet. Det er to grunnleggende måter å få tilgang til speilet på – mappen med oppdateringsfiler kan presenteres som en delt nettverksmappe eller klienter kan få tilgang til speilet på en HTTP-server.

Mappen som er dedikert til lagring av oppdateringsfiler for speilet, er definert i delen Mappe hvor speilede filer skal lagres. For å velge en annen mappe Klikk for å slette forhåndsdefinert mappe C:\ProgramData\ESET\ESET Endpoint Antivirus\mirror og klikk Rediger for å finne en mappe på en lokal datamaskin eller en delt nettverksmappe. Hvis godkjenning kreves for den angitte mappen, angis godkjenningsdata i feltene Brukernavn og Passord. Hvis den valgte målmappen ligger på en nettverksdisk som kjører operativsystemet Windows NT/2000/XP, må angitt brukernavn og passord ha skrivetilgang til den valgte mappen. Brukernavnet skal angis med formatet Domene/Bruker eller Arbeidsgruppe/Bruker. Husk å bruke riktig passord for brukernavnet som oppgis.