E-postprotokoller

IMAP- og POP3-protokollene er de mest utbredte protokollene som brukes til å motta e-postkommunikasjon i et e-postklientprogram. Internet Message Access Protocol (IMAP) er en annen internettprotokoll for e-posthenting. IMAP har noen fordeler over POP3, for eksempel kan flere klienter samtidig koble til den samme postboksen og vedlikeholde meldingstilstandsinformasjon, for eksempel om meldingen er lest, svart på eller fjernet. Beskyttelsesmodulen som gir denne kontrollen, startes automatisk ved oppstart av systemet og er deretter aktiv i minnet.

ESET Endpoint Antivirus beskytter disse protokollene, uavhengig av hvilken protokoll som brukes uten at det er nødvendig å konfigurere e-postklienten på nytt. Som standard skannes all kommunikasjon over POP3- og IMAP-protokoller, uavhengig av standard POP3/IMAP-portnumre.
MAPI-protokollen er ikke skannet. Imidlertid kan kommunikasjonen med Microsoft Exchange-serveren skannes med integrasjonsmodulen i e-postklienter, slik som Microsoft Outlook.

Vi anbefaler å holder Aktiver e-postbeskyttelse etter protokollfiltrering aktivert. For å konfigurere IMAP/IMAPS- og POP3/POP3S-protokollsjekking, naviger til Avanserte oppsett > Nett og e-post > Beskyttelse for e-postklient > E-postprotokoller.

ESET Endpoint Antivirus støtter også skanning en av protokollen IMPAS (585, 993) og POP3S (995), som bruker en kryptert kanal til å overføre informasjon mellom server og klient. ESET Endpoint Antivirus kontrollerer kommunikasjonen som bruker protokollene SSL (Secure Socket Layer) og TLS (Transport Layer Security). Programmet vil bare skanne trafikk på porter som er definert i Porter og brukes av IMAPS/POP3S-protokollen, uavhengig av operativsystemversjonen. Andre kommunikasjonsporter kan legges til om nødvendig. Flere portnumre må avgrenses med et komma.

Kryptert kommunikasjon vil skannes som standard. For å vise skanneroppsettet, naviger til SSL/TLS i Avansert oppsett, klikk Web og e-post > SSL/TLS og aktiver Aktiver SSL/TLS-protokollfiltrering-alternativet.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP