Anti-Phishing-beskyttelse

Phishing er en kriminell aktivitet som bruker sosial manipulering (manipulere brukere for å få konfidensiell informasjon). Phishing brukes til å få tilgang til sensitive data slik som bankkontonumre, PIN-koder, osv. Mer informasjon er tilgjengelig i ordlisten. ESET Endpoint Antivirus gir anti-phishing-beskyttelse. Nettsteder det er kjent at har slikt innhold, blir alltid blokkert.

Anti-phishing-beskyttelse er aktivert som standard. Du får tilgang til denne innstillingen fra hovedprogramvinduet > Avansert oppsett (F5) > Nett og e-post > Anti-Phishing-beskyttelse.

Besøk våre hjelpesider for mer informasjon om anti-phishing-beskyttelse i ESET Endpoint Antivirus.

Åpne et phishing-nettsted

Når du åpner et gjenkjent phishing-webområde, viser nettleseren følgende dialogboks. Hvis du fortsatt vil gå inn på siden, klikk Ignorer trussel (anbefales ikke).

WEB_PHISHING

note

Phishing-nettsteder som har blitt hvitelistede, vil som standard utløpe etter noen timer. For å tillate et nettsted permanent, bruker du verktøyet URL-adressebehandling. I Avansert oppsett (F5) > Nett og e-post > Beskyttelse for nettilgang > URL-adressebehandling > Adresseliste > Rediger og legg til nettstedet du vil endre på listen.

Rapporter en phishing-side

Ved å følge lenken Rapporter kan du rapportere et phishing-nettsted eller et skadelig nettsted til ESET for analyse.

note

Før du sender inn et nettsted til ESET, må du kontrollere at den oppfyller ett eller flere av følgende kriterier:

Du kan også sende inn nettstedet via e-post. Send e-posten til samples@eset.com. Husk å bruke et beskrivende emne og å legge ved så mye informasjon som mulig om nettstedet (f.eks. hvilket nettsted du ble sendt til den fra, hvordan du hørte om den osv.).