Oprettelse af nye opgaver

Opret en ny opgave i planlægningsværktøjet ved at klikke på Tilføj opgave... eller ved at klikke på Ctrl og derefter klikke i det tomme felt og vælge Tilføj... i genvejsmenuen. Der findes fem typer planlagte opgaver:

Kør program

Opdater

Vedligeholdelse af logfiler

On-demand computerscanning

Filkontrol ved systemstart

note

Kør program

Hvis du vælger Kør program, kan du køre programmer som en systembruger, der kaldes "nobody". Tilladelser til at køre programmer via planlægningsværktøjet er defineret af macOS. Hvis du vil ændre brugeren fra standardbrugeren, skal du skrive brugernavnet efterfulgt af et kolon (:) foran kommandoen. Du kan også bruge rodbrugeren i denne funktion.

example

Eksempel: Kør opgave som bruger

I dette eksempel planlægger vi, at lommeregnerappen skal starte på et bestemt tidspunkt som en bruger, der kaldes UserOne:

1.I planlægningsværktøjet skal du vælge Tilføj opgave.

2.Skriv navnet på opgaven. Vælg Kør program som en planlagt opgave. I vinduet Kør opgave skal du vælge Én gang for at køre denne opgave en enkelt gang. Klik på Næste.

3.Klik på Gennemse, og vælg lommeregnerappen.

4.Skriv UserOne: før programstien (UserOne:'/Applications/Calculator.app/Contents/MacOs/Calculator'), og klik på Næste.

5.Vælg et tidspunkt, opgaven skal køres, og klik på Næste.

6.Vælg en anden indstilling, hvis opgaven ikke kan køre, og klik på Næste.

7.Klik på Udfør.

8.ESET-planlægningsværktøjet starter lommeregnerappen på det tidspunkt, du har valgt.

example

Eksempel: Opdateringsopgave

I dette eksempel opretter vi en opdateringsopgave, der kører på et bestemt tidspunkt.

1.Vælg Opdater i rullemenuen Planlagt opgave.

2.Angiv navnet på opgaven i feltet Opgavenavn.

3.Vælg opgavens hyppighed i rullemenuen Kør opgave. På baggrund af den valgte hyppighed bliver du også bedt om at angive forskellige opdateringsparametre. Hvis du vælger Brugerdefineret, bliver du bedt om at angive dato/tidspunkt i cron-format. (Se afsnittet Oprettelse af brugerdefineret opgave for at få flere oplysninger).

4.I næste trin definerer du, hvilken handling der skal foretages, hvis opgaven ikke kan udføres eller gennemføres på det planlagte tidspunkt.

5.I det sidste trin vises der et oversigtsvindue med oplysninger om den aktuelt planlagte opgave. Klik på Udfør. Den nye planlagte opgave tilføjes på listen over aktuelt planlagte opgaver.

ESET Cyber Security Pro indeholder som standard foruddefinerede planlagte opgaver for at sikre en korrekt produktfunktionalitet. Disse bør ikke ændres, og de er som standard skjulte. Du kan gøre disse opgaver synlige ved at gå til hovedmenuen, klikke på Opsætning > Angiv programpræferencer ... (eller trykke på cmd+,) > Planlægningsværktøj og vælge Vis systemopgaver.