URL-listor

Avsnittet URL-listor gör det möjligt att ange HTTP-adresser att blockera, tillåta eller undanta från kontroll. Webbplatser på listan med blockerade adresser är inte åtkomliga. Webbplatser på listan med undantagna adresser öppnas utan genomsökning efter skadlig kod.

Vill du endast tillåta åtkomst till webbadresserna på listan Tillåten URL, välj alternativet Begränsa webbadresser.

Om du vill aktivera en lista väljer du Aktiverad intill listans namn. Vill du ha ett meddelande när du anger en adress från den aktuella listan väljer du Meddelad.

Det går att använda specialtecknen * (asterisk) och ? (frågetecken) på alla listor. Asterisk ersätter valfri teckensträng och frågetecknet ersätter valfritt tecken. Var särskilt noggrann när du anger undantagna adresser, eftersom den listan endast bör innehålla tillförlitliga och säkra adresser. Det är även nödvändigt att säkerställa att tecknen * och ? används rätt i listan.