E-postskydd

Skydd av e-post gör det möjligt att kontrollera e-postkommunikation som sker med POP3- och IMAP-protokollen. När inkommande meddelanden undersöks använder ESET Cyber Security Pro alla avancerade genomsökningsmetoder i genomsökningsmotorn ThreatSense. Genomsökning av kommunikation med POP3- och IMAP-protokollen är oberoende av vilken e-postklient som används.

ThreatSense-motorn: Inställningar – avancerad inställning av skannern gör det möjligt att konfigurera genomsökningsmål, detektionsmetoder osv. Klicka på Inställningar för att öppna fönstret med avancerade skannerinställningar.

Lägg till meddelande till e-postfotnot – när ett e-postmeddelande har genomsökts kan ett meddelande med genomsökningsresultaten läggas till i meddelandet. Att lägga till meddelanden är ett praktiskt verktyg, men ska inte användas som slutgiltigt fastställande av meddelandens säkerhet, eftersom de kan undantas i problematiska HTML-meddelanden eller förfalskas av vissa hot. Följande alternativ finns tillgängliga:

Aldrig – inga meddelanden läggs till i någon e-post

Endast till infekterad e-post – endast e-post som innehåller skadlig programvara markeras som kontrollerad

Till all genomsökt e-post – meddelanden läggs till i all genomsökt e-post

Lägg till meddelande till ämnesraden i mottagen och läst infekterad e-post – markera denna kryssruta om du vill att e-postskyddet inkluderar en varning om hot i det infekterade e-postmeddelandet. Den här funktionen gör filtrering av infekterad e-post enkel. Den ökar även trovärdigheten för mottagaren och, om en infiltration upptäcks, ger den värdefull information om en viss avsändare eller ett visst e-postmeddelandes hotnivå.

Mall som läggs till ämnet i det infekterade e-postmeddelandet – redigera den här mallen om du vill ändra mallen för ämnesprefix för ett infekterat e-postmeddelande.

%avstatus% – lägger till e-postmeddelandets infektionsstatus (till exempel: rensat, infekterat osv.)

%virus% – lägger till hotets namn

%aspmstatus% – ändrar ämnet baserat på resultatet av genomsökningen efter skräppost

%product% – lägger till ESET-produktens namn (i det här fallet ESET Cyber Security Pro)

%product_url% – lägger till en länk till ESET:s webbplats (www.eset.com)

I nedre delen av det här fönstret kan du även aktivera/inaktivera kontroll av e-postkommunikation som tas emot av POP3- och IMAP-protokollen. Se följande ämnen om du vill lära dig mer om detta:

Kontroll av POP3-protokoll

Kontroll av IMAP-protokoll