Systemuppdateringar

Systemuppdateringsfunktionen för macOS är en viktig komponent som utformats för att skydda användare mot skadlig programvara. Vi rekommenderar att du installerar dessa uppdateringar så snart de blir tillgängliga för att få maximalt skydd. ESET Cyber Security Pro meddelar om saknade uppdateringar enligt den säkerhetsnivå du angett. Du kan justera tillgången till uppdateringsmeddelanden i Inställningar > Ange programinställningar ... (eller tryck på cmd+,) > Varningar och meddelanden > Inställningar... genom att ändra alternativet Visa villkor intill Uppdateringar av operativsystem.

Visa alla uppdateringar – ett meddelande visas varje gång en systemuppdatering saknas

Visa endast rekommenderade– du får endast meddelande om rekommenderade uppdateringar

Om du inte vill ha meddelanden om saknade uppdateringar avmarkerar du kryssrutan intill Uppdateringar för operativsystemet.

I meddelandefönstret visas en översikt över tillgängliga uppdateringar för macOS-operativsystemet och program som uppdateras med macOS inbyggda verktyg Software updates. Du kan köra uppdateringen direkt från meddelandefönstret eller från avsnittet Startfönster i ESET Cyber Security Pro genom att klicka på Installera saknad uppdatering.

Meddelandefönstret innehåller programmets namn, version, storlek, egenskaper (flaggor) och ytterligare information om tillgängliga uppdateringar. Kolumnen Flaggor innehåller följande information:

[rekommenderas] – operativsystemets tillverkare rekommenderar att du installerar denna uppdatering för att öka systemets säkerhet och stabilitet

[omstart] – datorn måste startas om efter installationen

[stäng av] – datorn måste stängas av och sedan slås på igen efter installationen

I meddelandefönstret visas de uppdateringar som hämtats av kommandoradsverktyget "softwareupdate". Uppdateringar som hämtats med detta verktyg kan skilja sig från de uppdateringar som visas i programmet "Software updates". Om du vill installera alla tillgängliga uppdateringar som visas i fönstret Saknade systemuppdateringar och även de som inte visas i programmet "Software updates" måste du använda kommandoradsverktyget "softwareupdate". Du kan läsa mer om verktyget i handboken för 'softwareupdate' genom att skriva man softwareupdate i ett terminalfönster. Detta rekommenderas endast för avancerade användare.