Föräldrakontroll

Avsnittet Föräldrakontroll gör det möjligt att konfigurera inställningarna för föräldrakontroll, som ger föräldrar automatiserade verktyg för att skydda sina barn. Målet är att förhindra att barn och ungdomar från åtkomst till sidor med olämpligt eller skadligt innehåll. Föräldrakontroll gör det möjligt att blockera webbsidor med potentiellt stötande innehåll. Dessutom går det att förbjuda åtkomst till upp till 27 fördefinierade webbplatskategorier.

Dina användarkonton finns i fönstret Föräldrakontroll (Inställningar > Ange programinställningar... > Föräldrakontroll). Välj vilken du vill använda till föräldrakontroll. Ange en skyddsnivå för det valda kontot genom att klicka på Inställningar... . Om du vill skapa ett nytt konto klickar du på Lägg till... . Detta överför dig till systemkontofönstret i macOS.

Välj en av de fördefinierade profilerna på nedrullningsbara menyn Inställningar i fönstret Inställning av föräldrakontroll eller kopiera en inställning från ett annat användarkonto. Varje profil innehåller en modifierad lista med tillåtna kategorier. Om en kategori är markerad, är den tillåten. Flytta musen över en kategori för att visa en lista med webbsidor som faller under denna kategori.

Du kan ändra listan med Tillåtna och blockerade webbsidor genom att klicka på Inställningar... längst ned i fönstret och lägg till en domän på önskad lista. Skriv inte http:// . Det är inte nödvändigt att använda jokertecken (*). Skriver du bara in ett domännamn, inkluderas alla underdomäner. Om du till exempel lägger till google.com i Lista med tillåtna webbsidor tillåts alla underdomäner (mail.google.com, news.google.com, maps.google.com osv.).

note

Regler

Blockera eller tillåta en viss webbsida kan vara noggrannare än att blockera eller tillåta en hel kategori webbsidor.