Loggunderhåll

ESET Cyber Security Pro loggningskonfiguration är tillgänglig från programmets huvudfönster. Klicka på Inställningar > Ange programinställningar (eller tryck på cmd+,) > Loggfiler. Det går att välja följande alternativ för loggfiler:

Ta automatiskt bort gamla loggposter - loggposter äldre än angivet antal dagar tas bort automatiskt (90 dagar som standard)

Optimera loggfiler automatiskt - loggfilerna defragmenteras automatiskt om angiven procentandel oanvända poster överskrids (25 % som standard)

All relevant information som visas i det grafiska användargränssnittet, hot och händelsemeddelanden kan lagras i mänskligt läsbara textformat, såsom brödtext och CSV (Comma-separated values). Om du vill göra dessa filer tillgängliga för bearbetning med tredjepartsverktyg markerar du kryssrutan intill Aktivera loggning av textfiler.

För att definiera målmappen till vilken loggfilerna sparas klickar du på Inställningar intill Avancerade inställningar.

Baserat på alternativen som väljs under Textloggfiler: Redigera kan du spara loggar med följande skriftlig information:

oHändelser såsom Ogiltigt användarnamn och lösenord, Modulerna kunde inte uppdateras osv. skrivs till filen eventslog.txt

oHot som detekteras av startskannern, realtidsskyddet och datorgenomsökningen lagras i filen med namnet threatslog.txt

oResultaten av alla genomförda genomsöningar sparas i formatet scanlog.NUMMER.txt

oAlla händelser relaterade till kommunikation genom brandväggen skrivs till firewalllog.txt

Konfigurera filter för Skanningloggposter för standarddator genom att klicka på Redigera och markera/avmarkera loggtyper efter behov. En närmare beskrivning av dessa loggtyper finns i Loggfiltrering.