Loggfiler

Loggfilerna innehåller information om viktiga programhändelser som har inträffat och ger en översikt över upptäckta hot. Loggning utgör ett viktigt verktyg vid systemanalys, detektering av hot och vid felsökning. Loggning sker aktivt i bakgrunden utan att användaren behöver göra något. Informationen som sparas baseras på loggens aktuella utförlighetsinställningar. Det är möjligt att visa textmeddelanden och loggar direkt från ESET Cyber Security Pro-miljön, såväl som att arkivera loggar.

Loggfilerna är tillgängliga från huvudfönstret i ESET Cyber Security Pro genom att klicka på Verktyg > Loggar. Välj önskad loggtyp med rullgardinsmenyn Logg högst upp i fönstret. Följande loggar finns tillgängliga:

1.Hittade hot – använd detta alternativ för att visa all information om händelser som gäller detektering av infiltrationer.

2.Händelser – detta alternativ är avsett att hjälpa systemadministratörer och användare att lösa problem. Alla viktiga åtgärder som utförs av ESET Cyber Security Pro sparas i händelseloggarna.

3.Genomsökning av datorn – resultatet av alla slutförda genomsökningar visas i denna logg. Dubbelklicka på en post för att visa information om respektive genomsökning av datorn på begäran.

4.Föräldrakontroll – lista över alla webbsidor som blockeras av Föräldrakontroll.

5.Brandvägg – resultat av alla nätverksrelaterade händelser.

6.Filtrerade webbplatser – den här listan är praktisk om du vill visa en lista med alla webbplatser som blockerades av Webbåtkomstskydd. I dessa loggar visas tid, webbadress, status, IP-adress, användare och program som öppnade en anslutning till en viss webbplats.

Den visade informationen i varje avsnitt går att kopiera till klippbordet genom att välja posten och klicka på knappen Kopiera.