Skapa nya regler

Fliken Regler innehåller en lista med regler som tillämpas på trafik skapad av enskilda program. Regler läggs till automatiskt enligt användarens svar på varje ny kommunikation.

1.Skapa en ny regel genom att klicka på Lägg till..., ange ett namn på regeln och dra och släpp programsymbolen i det tomma fältet eller klicka på Bläddra... för att söka efter programmet i mappen /Program. Om du vill tillämpa regeln på alla installerade program på datorn väljer du alternativet Alla program.

2.Ange i nästa fönster vilken Åtgärd (tillåt eller avvisa kommunikationen mellan det valda programmet och nätverket) och kommunikationens Riktning (inkommande, utgående eller båda). Om du vill registrera all kommunikation relaterad till den här regeln i en loggfil väljer du alternativet Logga regel. Granska loggarna genom att klicka på Verktyg > Loggar på huvudmenyn i ESET Cyber Security Pro och välj sedan Brandvägg på den nedrullningsbara menyn Logg.

3.Välj protokoll med vilket programmet kommunicerar och portnummer (om TCP- eller UDP-protokoll är valt) i avsnittet Protokoll/Portar. Överföringsprotokollets lager ger säker och effektiv dataöverföring.

4.Ange slutligen kriteriet Destination (IP-adress, område, undernät, Ethernet eller Internet) för regeln.