Vad gör jag om realtidsskyddet inte fungerar?

I detta kapitel beskrivs problemsituationer som kan uppstå när realtidsskyddet används och hur de felsöks.

Realtidsskyddet har inaktiverats

Om en användare inaktiverat realtidsskyddet av misstag måste det aktiveras på nytt. Återaktivera Realtidsskydd från huvudmenyn genom att klicka på Inställningar > Dator och ställ in Skydd av filsystemet i realtid till AKTIVERAT. Det går även att aktivera skydd av filsystemet i realtid i fönstret Avancerade inställningar under Realtidsskydd genom att välja Aktivera skydd av filsystemet i realtid.

Realtidsskyddet identifierar och rensar inte infiltreringar

Kontrollera att inga andra antivirusprogram är installerade på datorn. Om två realtidsskydd är aktiverade samtidigt kan de hamna i konflikt med varandra. Vi rekommenderar att avinstallera alla andra antivirusprogram på datorn.

Realtidsskyddet startar inte

Om realtidsskyddet inte startar vid systemstart kan det bero på konflikter med andra program. Kontakta i så fall ESET:s kundtjänst.