Systeemupdates

De macOS-systeemupdatefunctie is een belangrijk onderdeel dat is gemaakt om gebruikers te kunnen beschermen tegen schadelijke software. Voor een maximale beveiliging raden wij aan om deze updates zo snel mogelijk te installeren nadat deze beschikbaar zijn gekomen. ESET Cyber Security Pro brengt u op de hoogte van eventueel ontbrekende updates volgens het niveau dat u zelf opgeeft. U kunt de mate van updatemeldingen die u ontvangt aanpassen in Instellingen > Voorkeuren voor toepassing opgeven... (of druk op cmd+,) > Waarschuwingen en meldingen > Instellen... en wijzig de opties van Weergavevoorwaarden naast Updates van het besturingssysteem.

Alle updates weergeven - er wordt een melding weergegeven als er een systeemupdate ontbreekt

Alleen aanbevolen weergeven - u ontvangt alleen meldingen over aanbevolen updates

Als u geen meldingen over ontbrekende updates wilt ontvangen, schakel het selectievakje naast Updates van het besturingssysteem dan uit.

Het meldingenvenster geeft een overzicht van de updates die beschikbaar zijn voor het macOS-besturingssysteem en de toepassingen die met het hulpprogramma van macOS zelf (Software-updates) zijn en kunnen worden bijgewerkt. U kunt de update rechtstreeks vanuit het meldingenvenster installeren of vanuit de sectie Thuis van ESET Cyber Security Pro door te klikken op De ontbrekende update installeren.

In het meldingenvenster staan de toepassingsnaam, versie, grootte, eigenschappen (vlaggen) en aanvullende informatie over beschikbare updates. In de kolom Vlaggen staat de volgende informatie:

[aanbevolen] - de fabrikant van het besturingssysteem raadt aan dat u deze update installeert om de beveiliging en stabiliteit van het systeem te vergroten

[opnieuw opstarten] - het opnieuw opstarten van de computer is vereist na de installatie

[afsluiten] - de computer moet worden afgesloten en daarna opnieuw opgestart na de installatie

In het meldingsvenster staat welke updates door het opdrachtregelhulpprogramma genaamd 'softwareupdate' worden opgehaald. Updates die door dit hulpprogramma worden opgehaald, kunnen anders zijn dan de updates die worden weergegeven door de toepassing 'Software-updates'. Als u alle beschikbare updates wilt installeren die in het venster 'Ontbrekende systeemupdates' worden weergegeven en ook de updates die niet door de toepassing 'Software-updates' worden weergegeven, moet u het opdrachtregelhulpprogramma 'softwareupdate' gebruiken. Lees voor meer informatie over dit hulpprogramma de handleiding voor software-updates door man softwareupdate te typen in een Terminal-venster. Dit wordt alleen aangeraden voor ervaren gebruikers.