Nieuwe taken maken

U kunt een nieuwe taak maken in de Planner door op Taak toevoegen... te klikken of door op CTRL te drukken en te klikken in het lege veld en Toevoegen... te selecteren in het contextmenu. Er zijn vijf typen geplande taken beschikbaar:

Toepassing uitvoeren

Bijwerken

Logbestanden onderhouden

On-demand computerscan

Controle van systeemopstartbestanden

note

Toepassing uitvoeren

Door Toepassing uitvoeren te selecteren, kunt u programma's uitvoeren als systeemgebruiker genaamd "nobody". Machtigingen voor het uitvoeren van toepassingen via de Planner worden door macOS gedefinieerd. Als u een andere gebruiker dan de standaard ingestelde gebruiker wilt instellen, typt u de gebruikersnaam, gevolgd door een dubbele punt (:) voorafgaand aan de opdracht. Ook kunt u de hoofdgebruiker in deze functie gebruiken.

example

Voorbeeld: Taak uitvoeren als gebruiker

In dit voorbeeld plannen wij dat de app Rekenmachine op een bepaald tijdstip wordt gestart uit naam van een gebruiker met de naam UserOne:

1.Ga naar Planner en selecteer Taak toevoegen.

2.Typ de taaknaam. Selecteer Toepassing uitvoeren als Geplande taak. Selecteer in het venster Taak uitvoeren de optie Eenmaal om deze taak één keer uit te voeren. Klik op Volgende.

3.Klik op Bladeren en selecteer de app Rekenmachine.

4.Typ UserOne: voorafgaand aan het toepassingspad (UserOne:'/Applications/Calculator.app/Contents/MacOs/Calculator') en klik op Volgende.

5.Selecteer een tijd om de taak uit te voeren en klik op Volgende.

6.Selecteer een andere optie als de taak niet kan worden uitgevoerd en klik op Volgende.

7.Klik op Voltooien.

8.ESET Planner start de app Rekenmachine op de door u geselecteerde tijd.

example

Voorbeeld: Bijwerktaak

In dit voorbeeld maken wij een bijwerktaak die op een bepaalde tijd wordt uitgevoerd.

1.Ga naar de vervolgkeuzelijst Geplande taak en selecteer Bijwerken.

2.Voer de naam van de taak in het veld Taaknaam in.

3.Selecteer de frequentie van de taak in de vervolgkeuzelijst Taak uitvoeren. Op basis van de geselecteerde frequentie wordt u gevraagd om waarden voor verschillende updateparameters in te voeren. Als u Door gebruiker gedefinieerd selecteert, wordt u gevraagd een datum/tijd op te geven in cron-notatie (zie het gedeelte Door gebruiker gedefinieerde taak maken voor meer details).

4.In de volgende stap definieert u welke actie moet worden ondernomen als de taak niet kan worden uitgevoerd of voltooid op het geplande tijdstip.

5.In de laatste stap wordt een overzichtsvenster weergegeven met informatie over de huidige geplande taak. Klik op Voltooien. De nieuwe geplande taak wordt toegevoegd aan de lijst met actuele geplande taken.

ESET Cyber Security Pro bevat voorgedefinieerde geplande taken waarmee de juiste werking wordt gewaarborgd. Deze mogen niet worden gewijzigd en zijn standaard verborgen. Als u deze taken zichtbaar wilt maken, klik dan in het hoofdmenu op Instellingen > Voorkeuren voor toepassing opgeven... (of druk op cmd+,) > Planner en selecteer Systeemtaken weergeven.