Ouderlijk toezicht

In het gedeelte Ouderlijk toezicht kunt u de instellingen voor Ouderlijk toezicht configureren. Ouders beschikken hiermee over geautomatiseerde hulpmiddelen om hun kinderen te helpen beschermen. Het doel is te voorkomen dat kinderen en jongeren toegang kunnen krijgen tot pagina's met ongeschikte of schadelijke inhoud. Met Ouderlijk toezicht kunt u webpagina's blokkeren die mogelijk schadelijk materiaal bevatten. Daarnaast kunnen ouders de toegang tot maximaal 27 vooraf gedefinieerde categorieën websites verbieden.

Uw gebruikersaccounts worden vermeld in het venster Ouderlijk toezicht (Instellingen > Voorkeuren voor toepassing opgeven... > Ouderlijk toezicht). Selecteer het account dat u wilt gebruiken voor Ouderlijk toezicht. U kunt een beveiligingsniveau opgeven voor het geselecteerde account door op Instellingen... te klikken. . Als u een nieuw account wilt maken, klikt u op Toevoegen... . Hiermee wordt u omgeleid naar het venster met macOS-systeemaccounts.

Selecteer in het venster Ouderlijk toezicht instellen een van de vooraf gedefinieerde profielen in het vervolgkeuzemenu Profiel instellen, of kopieer instellingen voor Ouderlijk toezicht van een ander gebruikersaccount. Elk profiel bevat een aangepaste lijst met toegestane categorieën. Als het selectievakje van een categorie is ingeschakeld, is deze toegestaan. Als u de muisaanwijzer boven een categorie houdt, wordt een lijst weergegeven met webpagina's die in die categorie vallen.

Als u de lijst met Toegestane en geblokkeerde webpagina's wilt aanpassen, klikt u op Instellingen... onder in een venster en voegt u een domeinnaam toe aan de gewenste lijst. U hoeft http:// niet te typen. Het gebruik van jokertekens (*) is niet nodig. Als u alleen een domeinnaam invoert, zijn alle subdomeinen daarbij inbegrepen. Als u bijvoorbeeld google.com toevoegt aan Lijst met toegestane webpagina's, zijn alle subdomeinen (mail.google.com, news.google.com, maps.google.com enz.) toegestaan.

note

Regels

Het blokkeren of toestaan van een specifieke webpagina kan nauwkeuriger zijn dan het blokkeren of toestaan van een hele categorie webpagina's.