Logbestanden onderhouden

De configuratie van logbestanden voor ESET Cyber Security Pro is toegankelijk vanuit het hoofdvenster van het programma. Klik op Instellen > Voorkeuren voor toepassing opgeven (of druk op cmd+,) > Logboekbestanden. U kunt de volgende opties opgeven voor logbestanden:

Oude logboekrecords automatisch verwijderen: logboekvermeldingen die ouder zijn dan het opgegeven aantal dagen, worden automatisch verwijderd (standaard 90 dagen).

Logbestanden automatisch optimaliseren: logbestanden worden automatisch gedefragmenteerd als het opgegeven percentage ongebruikte records is overschreden (standaard 25%).

Alle relevante informatie die wordt weergegeven in de grafische gebruikersinterface en berichten over bedreigingen en gebeurtenissen kunnen worden opgeslagen in een voor mensen leesbare tekstindeling, zoals tekst zonder opmaak of CSV-bestanden (Comma-separated values). Als u deze bestanden beschikbaar wilt maken voor verwerking met programma's van derden, schakelt u het selectievakje naast Registratie naar tekstbestanden inschakelen in.

Klik op Instellingen naast Geavanceerde opties om de doelmap te definiëren waarin de logbestanden moeten worden opgeslagen.

Afhankelijk van de opties die u hebt geselecteerd onder Tekstlogbestanden: Bewerken, kunt u logbestanden opslaan waarin de volgende informatie wordt geschreven:

oGebeurtenissen zoals Gebruikersnaam en wachtwoord ongeldig, Modules kunnen niet worden bijgewerkt enz., worden naar het bestand eventslog.txt geschreven.

oBedreigingen die zijn gedetecteerd door de Opstartscanner, Real-timebeveiliging of Computerscan worden opgeslagen in het bestand met de naam threatslog.txt.

oDe resultaten van alle voltooide scans worden opgeslagen in de indeling scanlog.NUMMER.txt

oAlle gebeurtenissen die gerelateerd zijn aan communicatie die door de firewall loopt, worden naar firewalllog.txt geschreven,

Als u filters wilt configureren voor Standaardlogboekrecords voor computerscans, klikt u op Bewerken en selecteert u de benodigde typen logbestanden of heft u de selectie ervan op. Meer informatie over deze logtypen vindt u Logbestanden filteren.