Firewalllogboeken

De firewall van ESET Cyber Security Pro slaat alle belangrijke gebeurtenissen op in een logbestand. Als u de firewalllogboeken wilt openen vanuit het hoofdmenu, klikt u op Hulpmiddelen > Logboeken en selecteer Firewall in het vervolgkeuzemenu Logboek.

Logbestanded zijn een waardevol hulpmiddel bij het detecteren van fouten en het aan het licht brengen van inbreuken in het systeem. De logboeken van de ESET-firewall bevatten de volgende gegevens:

Datum en tijd van de gebeurtenis

Naam van de gebeurtenis

Bron

Doelnetwerkadres

Netwerkcommunicatieprotocol

Regel toegepast

Betrokken toepassing

Gebruiker

Een grondige analyse van deze gegevens kan helpen bij het detecteren van pogingen de systeembeveiliging in gevaar te brengen. Er zijn veel andere factoren die kunnen wijzen op potentiële risico's en waartegen u zich kunt beveiligen met de firewall, zoals: frequente verbindingen vanaf onbekende locaties, meerdere pogingen om verbindingen tot stand te brengen, communicatie via onbekende toepassingen of gebruik van ongebruikelijke poortnummers.