Firewall

De firewall beheert alle netwerkwerkverkeer naar en van het systeem door afzonderlijke netwerkverbindingen toe te staan of te weigeren op basis van opgegeven filterregels. De firewall biedt bescherming tegen aanvallen van externe computers en maakt het blokkeren van bepaalde services mogelijk. Hij biedt ook antivirusbeveiliging voor de protocollen HTTP, POP3 en IMAP.

important

Scanuitzonderingen

ESET Cyber Security Pro scant niet de versleutelde protocollen HTTPS, POP3S en IMAPS.

De firewallconfiguratie is te vinden in Instellingen > Firewall. Hier kunt u de filtermodus, regels en gedetailleerde instellingen aanpassen. Daarnaast kunt u van hieruit toegang krijgen tot meer gedetailleerde instellingen van het programma.

Als u Alle netwerkverkeer blokkeren: verbinding met netwerk verbreken op INGESCHAKELD zet, wordt alle binnenkomende en uitgaande communicatie door de firewall geblokkeerd. Gebruik deze optie alleen als u vermoedt dat het systeem vanwege kritieke beveiligingsrisico's moet worden afgesloten van het netwerk.