Overige

Smart-optimalisatie inschakelen

Wanneer Smart-optimalisatie is ingeschakeld, worden de instellingen geoptimaliseerd om het meest efficiënte scanniveau te garanderen, zonder dat dit ten koste gaat van de scansnelheid. De diverse beveiligingsmodules scannen op intelligente wijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende scanmethoden. De Smart-optimalisatie is niet strikt gedefinieerd in het product. Het ontwikkelingsteam van ESET implementeert continu nieuwe wijzigingen, die vervolgens via de regelmatige updates worden geïntegreerd in ESET Cyber Security Pro. Als de Smart-optimalisatie is uitgeschakeld, worden alleen de door de gebruiker gedefinieerde instellingen in de ThreatSense-technologie van de betreffende module toegepast bij het uitvoeren van een scan.

Alternatieve gegevensstromen scannen (alleen on-demand scanner)

Alternatieve gegevensstromen  die worden gebruikt door het bestandssysteem zijn bestands- en mapkoppelingen die onzichtbaar zijn voor normale scantechnieken. Veel infiltraties proberen detectie te vermijden door zichzelf te vermommen als alternatieve gegevensstromen.