Lage nye oppgaver

Når du skal lage en ny oppgave i Planlegger, kan du klikke Legg til oppgave ... eller klikke CTRL+ i det tomme feltet og velge Legg til ... på hurtigmenyen. Fem typer planlagte oppgaver er tilgjengelig:

Kjør program

Oppdater

Vedlikehold av logg

Datamaskinskanning ved behov

Filkontroll ved systemstart

note

Kjør program

Ved å velge Kjør program, kan du kjøre programmer som en systembruker med navnet "ingen". Tillatelse for å kjøre programmer gjennom Planlegger er definert av macOS. For å endre brukeren fra standard, skriv brukernavnet etterfulgt av et kolon (:) foran kommandoen. Du kan også bruke rot-brukeren i denne funksjonen.

example

Eksempel: Kjør oppgaven som bruker

I dette eksemplet vil vi planlegge kalkulatorappen for å starte på et valgt tidspunkt som en bruker som heter UserOne:

1.Velg Legg til oppgave i Planlegger.

2.Skriv inn oppgavenavnet. Velg Kjør program som en Planlagt oppgave. I vinduet Kjør oppgave velg Én gang for å kjøre denne oppgaven én gang. Klikk Neste.

3.Klikk på Bla gjennom og velg Kalkulator-appen.

4.Type UserOne: før applikasjonsbanen (UserOne:'/Applications/Calculator.app/Contents/MacOs/Calculator') og klikk på Neste.

5.Velg tidspunktet du vil at oppgaven skal utføres og klikk på Neste.

6.Velg et alternativ hvis oppgaven ikke kan kjøre og klikk på Neste.

7.Klikk på Fullfør.

8.ESET Planlegger vil starte kalkulatorappen på det tidspunktet du valgte.

example

Eksempel: Oppdateringsoppgave

I dette eksemplet vil vi opprette en oppdateringsoppgave som vil kjøre på en bestemt tidspunkt.

1.Velg Oppdater i rullegardinmenyen Planlagt oppgave.

2.Skriv inn navnet på oppgaven i Oppgavenavn-feltet.

3.Velg hvor ofte oppgaven skal kjøres i rullegardinmenyen Kjør oppgave. Du vil bli bedt om å angi ulike oppdateringsparametere etter hvilken hyppighet du har valgt. Hvis du velger Brukerdefinert, vil du bli bedt om å angi en dato og et klokkeslett i cron-format (se under Opprette brukerdefinerte oppgaver hvis du vil ha mer informasjon).

4.I neste trinn definerer du hva som skal skje hvis oppgaven ikke kan utføres eller fullføres til planlagt tid.

5.I siste trinn vises et sammendragsvindu med informasjon om den gjeldende planlagte oppgaven. Klikk på Fullfør. Den nye, planlagte oppgaven blir lagt til listen over gjeldende planlagte oppgaver.

ESET Cyber Security Pro inneholder som standard forhåndsdefinerte planlagte oppgaver for å sikre riktig produktfunksjonalitet. Disse må ikke endres, og er som standard skjult. For å gjøre disse oppgavene synlige, trykker du Oppsett > Angi programinnstillinger ... > (eller trykk på cmd+,) > Planlegger og velge Vis systemoppgaver.