Karanteeni

Karanteenin tärkein tehtävä on toimia tartunnan saaneiden tiedostojen turvallisena säilytyspaikkana. Tiedostot kannattaa asettaa karanteeniin, jos niitä ei voi puhdistaa, jos niiden poistaminen ei ole turvallista tai suositeltavaa tai ESET Cyber Security Pro havaitsee ne perusteettomasti.

Minkä tahansa tiedoston voi asettaa karanteeniin. Tämä on suositeltavaa, jos tiedosto käyttäytyy epäilyttävästi, mutta virustentorjuntaohjelma ei havaitse sitä. Karanteenissa olevat tiedostot voidaan lähettää analysoitavaksi ESETin uhkalaboratorioon.

Karanteenikansiossa olevia tiedostoja voidaan tarkastella taulukossa, jossa näkyvät karanteeniin lisäämisen päivämäärä ja kellonaika, tartunnan saaneen tiedoston alkuperäisen sijainnin polku, tiedoston koko tavuina, syy (esimerkiksi lisännyt käyttäjä…) ja uhkien määrä (onko kyseessä esimerkiksi arkisto, jossa on useita virustartuntoja). Karanteenikansio, jossa on karanteenissa olevia tiedostoja () jää järjestelmään senkin jälkeen, kun tuotteen ESET Cyber Security Pro asennus on poistettu. Karanteeniin asetetut tiedostot tallennetaan turvalliseen salattuun muotoon, ja ne voidaan palauttaa uudelleen tuotteen ESET Cyber Security Pro asennuksen jälkeen.