Yleiset

Yleiset-osiossa (Asetukset > Anna sovelluksen oletusasetukset... > Yleiset) voi ottaa seuraavantyyppisten sovellusten tunnistuksen käyttöön:

Mahdollisesti ei-toivotut sovellukset – Grayware-ohjelmistot tai mahdollisesti ei-toivotut sovellukset on laaja ryhmä. Siihen kuuluvat ohjelmistot, jotka poikkeavat muun tyyppisistä haittaohjelmista (kuten viruksista tai troijalaisista) siten, että niiden tarkoitus ei ole yksiselitteisesti olla haitallinen. Nämä ohjelmistot voivat kuitenkin asentaa tarpeettomia lisäohjelmia, muuttaa digitaalisen laitteen toimintaa tai suorittaa toimia, joita käyttäjä ei ole hyväksynyt tai joita hän ei odota. Lisätietoja tämäntyyppisistä sovelluksista on sanastossa.

Mahdollisesti vaaralliset sovellukset – Nämä sovellukset viittaavat kaupallisiin sovelluksiin, joita voidaan käyttää myös haitallisiin tarkoituksiin, jos ne on asennettu ilman käyttäjän lupaa. Tähän luokitukseen sisältyvät erilaiset ohjelmat, kuten etäkäyttötyökalut, mistä syystä tämä asetus on oletusarvoisesti poistettu käytöstä.

Epäilyttävät sovellukset – Näihin sovelluksiin sisältyvät pakkaajilla tai suojaustoiminnoilla pakatut ohjelmat. Haittaohjelmien tekijät hyödyntävät tällaisia suojaustoimintoja usein tunnistuksen välttämiseen. Pakkaaja on itsestään purkautuva suorituksenaikainen ohjelmatiedosto, joka kerää useita erilaisia haittaohjelmia yhteen pakettiin. Yleisimpiä pakkaajia ovat UPX, PE_Compact, PKLite ja ASPack. Sama haittaohjelma saatetaan havaita eri tavalla, jos se on pakattu eri pakkaajalla. Pakkaajat voivat myös muuntaa "allekirjoituksiaan" ajan kuluessa, mikä vaikeuttaa haittaohjelmien tunnistamista ja poistamista.

Voit määrittää tiedostojärjestelmän tai Internetin ja sähköpostin suojauspoikkeukset napsauttamalla Asetukset...-painiketta.